Objavljeno: 01. 06. 2020. , Ažurirano: 07. 04. 2021.

DMK Startup Hub je inspirativno radno okružje u kojem radimo na DMK rješenjima relevantnim za šire tržište na osnovi iskustva lokalnog okružja, u kontekstu razvoja održivih turističkih proizvoda i trendova u suvremenom turizmu. Pružamo podršku osnivačima i vlasnicima turističkih agencija s fokusom na ubrzani rast poslovanja od šireg značaja, prema načelu online sastanaka, mentorstva te fleksibilnog korištenja suradnog prostora (coworking-prostora) i dvorana za sastanke, radionice. Naši su događaji namijenjeni članicama HGK, neki su otvoreni za sve, a neki su kreirani i namijenjeni samo turističkim agencijama uključenima u DMK Startup Hub Ličko-senjske županije kojima pružamo konkretnu podršku u rastu njihovih biznisa. Edukacije su besplatne i provode se online.

Ciljne skupine ovog projekta su:

1. postojeći DMK 
2. postojeće tvrtke koja žele u svojem sastavu pokrenuti DMK
3. postojeće turističke agencije koje se žele restrukturirati u DMK
4. razne udruge (sportske, kulturne, socijalne...) koje žele u konceptu socijalnog poduzetništva pokrenuti DMK, potencijalni poduzetnici koji imaju neke važne kompetencije (turistički, planinarski, speleološki, cikloturistički ili neki drugi vodiči, osobe s raznim zanimanjima i hobijima iz područja kreativnih industrija, nezaposleni stručnjaci iz raznih struka koje mogu biti dio turističkog proizvoda – povjesničari, geografi, arheolozi, geolozi, biolozi itd.)


Nakon provedenih inicijalnih intervjua, detektirane su sljedeće skupine izazova (MODULI):
1. operativno poslovanje turističkih agencija (primjena propisa, zaštita potrošača, marketing)
2. destinacijski lanac vrijednosti (nepostojeća, nedovoljna ili neadekvatna ponuda usluga, infrastruktura za posebne oblike turizma, vertikalno i horizontalno povezivanje)
3. destinacijski menadžment (nepovjerenje, nerazumijevanje uloga, postojanje/provedba strateških planova)

Projekt DMK Startup Hub provodi se u partnerstvu HGK - Županijskih komora Otočac i Karlovac, uz mentorstvo Centra za odgovorni turizam iz Karlovca.