Varšavska 9
10000 Zagreb
Tel.: 01 / 4801 300
E-mail: info@sberbank.hr
sberbank.hr

 

Sberbank d.d. dio je jedne od najvećih bankarskih grupacija s više od 175 godina tradicije, a brend Sberbank priznat je kao najjači bankarski brend na svijetu. Uz dobre poslovne temelje, kao jedinoj banci srednje veličine na tržištu, prednost je brza prilagodba potrebama tržišta i poslovanja.

Za Sberbank je 2018. godina bila godina preokreta u kojoj je ostvarena rekordna neto dobit od 9,2 milijuna eura, čime je ta godina bila i najuspješnija godina u njenoj povijesti. Preokret se temeljio na novom poslovnom planu i redefiniranoj strategiji poslovanja banke u smjeru digitalizacije, inovativnih proizvoda, posebice u dijelu gotovinskih kredita te autentičnom komunikacijom s tržištem i klijentima putem marketinških kampanja i strateških partnerstava.

Sberbank d.d. ostvaruje napredak u svim segmentima poslovanja sa strateškim fokusom na digitalizaciju i detaljan plan digitalne transformacije. Uz lansiranje Sberbank2go mobilnog bankarstva za pravne osobe, ljetos je predstavljena i aplikacija Settle, čime je Sberbank postala prva banka na tržištu koja je u suradnji s nekom fintech kompanijom lansirala takvu uslugu. Cilj je bio tržištu ponuditi nove tehnologije na području mobilnog plaćanja te poboljšati iskustvo mobilnih korisnika u što jednostavnijem upravljanju vlastitim novcem.

Prva polovina 2019. godine pokazala je kako Sberbank nastavlja dobar poslovni trend s jakim fokusom na inovacije i digitalnu transformaciju, a sve kako bi poslovanje maksimalno prilagodili potrebama klijenata.

Izvor: HGK