Natječaji za ribarstvo i akvakulturu


Na temelju Pravilnika o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere IV.3. “Stavljanje na tržište proizvoda ribarstva i akvakulture“ objavljen je natječaj za dodjelu potpora. Rok za podnošenje zahtjeva za potpore traje do 1. ožujka. Detaljnije informacije dostupne su OVDJE.

U sklopu mjere IV.4. objavljen je pravilnik i pripadajući natječaj „Prerada proizvoda ribarstva i akvakulture“. Rok za podnošenje zahtjeva za potpore traje do 1. travnja. Detaljnije informacije dostupne su OVDJE.

Odluka o produljenju roka za isplatu vaučera HGK za izradu prijavne dokumentacije za projekte sufinancirane iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj

Na temelju prijedloga Povjerenstva za provedbu i kontrolu postupka utvrđenog natječajem za dodjelu vaučera za izradu prijavne dokumentacije za projekte sufinancirane iz fondova Europske unije, od 8. prosinca 2015. produljuje se rok za isplatu vaučera HGK za izradu prijavne dokumentacije za projekte sufinancirane iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj prijaviteljima kojima je HGK izdala Obavijest o prihvaćanju prijave za dodjelu vaučera na Natječaj za dodjelu vaučera za izradu prijavne dokumentacije za projekte sufinancirane iz fondova Europske unije.

Zahtjeve za isplatu vaučera spomenuti prijavitelji moraju dostaviti HGK najkasnije do 1. listopada 2016. Rok za prijavu projekata za koje je spomenutim prijaviteljima dodijeljen vaučer, ili će se isti dodijeliti nakon dodatne ocjene prihvatljivosti prijavitelja i projekta, je 30. lipnja 2016. Prijavitelji koji do 30. lipnja 2016. ne prijave projekt, a prethodno im je izdan vaučer, isti neće moći naplatiti.

Ovom Odlukom izjednačavaju se vremenski rokovi prijave projekta i podnošenja zahtjeva za isplatu vaučera s uvjetima koji su propisani u Natječaju za dodjelu vaučera za izradu prijavne dokumentacije za projekte sufinancirane iz Europskog fonda za regionalni razvoj.