Vrijeme održavanja: 17.05.2019. - 18.05.2019.

Objavljeno: 11. 04. 2019. , Ažurirano: 03. 06. 2019.

Proljetni, 31. Forum poslovanja nekretninama, u organizaciji Udruženja poslovanja nekretninama Hrvatske gospodarske komore, održat će se 17. i 18. svibnja u Amadria Parku u Šibeniku.

Svrha je organizacije Foruma educirati o poslovanju nekretninama članice Komore i sve institucije i stručnjake uključene u područje poslovanja nekretninama te ih informirati o novostima u važećoj zakonskoj regulativi. Riječ je o središnjem događanju industrije poslovanja nekretninama koje pridonosi razvoju i boljoj poziciji struke na tržištu Republike Hrvatske i u regiji te povećanju znanja svih sudionika iz ovog područja.

Želja nam je privući vašu pozornost i uz pomoć stručnjaka iz područja povezanih s posredovanjem u prometu nekretninama, na zanimljivim predavanjima predstaviti najnovije trendove i zakonske novosti koje mogu unaprijediti vaše poslovanje te pomoći da poslujete kvalitetnije i profitabilnije.

Radimo u izazovnom okružju i svima nam je cilj profesionalizacija struke. Tome mogu pridonijeti konkretna znanja i vještine iz područja povezanih sa strukom.

U fokusu Foruma konkretne su teme koje mogu unaprijediti svakodnevno poslovanje u novim uvjetima na tržištu i rezultirati boljom produktivnošću.

 Glavne teme Foruma su:

  • Provedba Zakona o posredovanju u prometu nekretnina – novosti, pitanja i odgovori, Marija Kulaš, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta
  • GDPR – Opća uredba o zaštiti podataka i obveze posrednika u prometu nekretninama u vezi sa zaštitom osobnih podataka, Igor Vulje, AZOP
  • Primjena mjera sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma u poslovima posredovanja u prometu nekretnina – zakonodavni okvir i praktična primjena, Jadranka Brlić, Financijski inspektorat
  • Nadzor rada posrednika u prometu nekretnina, Državni inspektorat
  • Iskustva agenta s londonskog tržišta, Mia Vučić
  • Prezentacija sajmova nekretnina MIPIM-a i Expo REAL-a, Eva Pavić, Renova nekretnine d.o.o. i Patrick Franolić, Spiller Farmer d.o.o.
  • Nove investicije u Šibensko-kninskoj županiji i daljnji urbanistički planovi
  • Kodeks etike u poslovanju posrednika u prometu nekretnina, tržište nekretnina u RH i aktualnosti u vezi s radom Udruženja poslovanja nekretninama HGK – Dubravko Ranilović, predsjednik Udruženja poslovanja nekretninama HGK,  Kastel Zagreb d.o.o.
  • Predbilježba – namjera otuđenja, Ana Marija Končić, Općinski građanski sud u Zagrebu, Stalna služba u Sesvetama, Zemljišnoknjižni odjel.

Nadamo se da ćete se odazvati u što većem broju jer vjerujemo da je izbor tema i predavača privlačan te da ćete tijekom održavanja Foruma steći znanja i vještine koje ćete moći primijeniti u svakodnevnom poslovanju.

PRIJAVA

Prijave za Forum obavljaju se isključivo putem online obrasca, najkasnije do 9. svibnja.

KOTIZACIJA

Visina kotizacije na 31. Forumu iznosi 1000 kuna za prvog sudionika, a 800 kuna za svakog sljedećeg sudionika iz iste tvrtke. Uključuje pravo na prisustvovanje predavanjima, zbornik radova, večeru i stanku za kavu.

Ako je prijavljeno deset ili više sudionika iz iste agencije, jedna je kotizacija besplatna.

Upute za uplatu kotizacije za 31. Forum poslovanja nekretninama:

PLATITELJ:

NAZIV PODUZEĆA / IME I PREZIME

ADRESA

OIB

PRIMATELJ: 

Hrvatska gospodarska komora, Rooseveltov trg 2

OPIS PLAĆANJA: 31. Forum poslovanja nekretninama

IBAN PRIMATELJA: HR1423400091100241295

MODEL: HR00

POZIV NA BROJ: 2493730-063-2019

Račun za plaćenu kotizaciju bit će vam dostavljen u najkraćem mogućem roku nakon završetka Foruma.

SMJEŠTAJ

Za sudionike 31. Foruma poslovanja nekretninama Amadria Park u Šibeniku odobrio je promotivne cijene smještaja. Svaki sudionik smještaj rezervira samostalno putem web-koda FORUM2019 na stranici www.amadriapark.com.

 

Zbornik radova sa 31. Foruma poslovanja nekretninama

Predavanja:

Marija Kulaš: Provedba Zakona o posredovanju u promet nekretnina – novine,  pitanja i odgovori

Ana Marija Končić: Provedba upisa u zemljišnoj knjizi i katastru

Jadranka Brlić: Uloga posrednika u prometu nekretnina u primjeni mjera sprječavanja pranja novca – zakonodavni okvir i praktična primjena

Korado Korlević: Kome pripada budućnost?

Prezentacije:

Dubravko Ranilović: Tržište nekretnina u Hrvatskoj

Mia Vučić: Londonska iskustva agentice za prodaju nekretnina

Vedrana Filipović Grčić: Nadzor nad radom posrednika u prometu nekretnina 

Ana Marija Končić: Provedba upisa u zemljišnoj knjizi i katastru

Korado Korlević: Kome pripada budućnost?

Jadranka Brlić: Uloga posrednika u prometu nekretnina u primjeni mjera sprječavanja pranja novca – zakonodavni okvir i praktična primjena

Eva Pavić: Prezentacija sajmova nekretnina MIPIM i EXPO REAL

Igor Vulje: GDPR Opća uredba o zaštiti podataka i obveze posrednika u prometu nekretninama vezane uz zaštitu osobnih podataka

Ulaganja u nekretnine

Investment real estate