Objavljeno: 29. 01. 2021. , Ažurirano: 31. 01. 2022.


Izrada analiza izvoznih mogućnosti pojedinih sektora hrvatskoga gospodarstva – Fit4Globe nova je usluga HGK kojom pružamo potporu hrvatskim tvrtkama u internacionalizaciji poslovanja. Zamišljena je kao presjek i dopuna informacijama koje Komora nudi svojim članicama kao pomoć u njihovim izvoznim aktivnostima.

Utemeljeno na kvantitativnim pokazateljima, u analizi se identificiraju proizvodi s najvećim neiskorištenim potencijalom za izvoz u pojedinim sektorima hrvatskog gospodarstva te analiziraju potencijalna izvozna tržišta. Takve informacije i analize potrebne su tvrtkama kako bi ih uputile na proizvode koji su trenutno traženi u inozemstvu, a koje naši proizvođači mogu konkurentno proizvoditi i plasirati na inozemna tržišta.

Analiza izvoznih mogućnosti namijenjena je tvrtkama koje svoje proizvode tek namjeravaju plasirati na međunarodno tržište, ali i onima koje planiraju povećati postojeći izvoz. Cilj je potaknuti tvrtke da se u promišljanjima pri pripremi za izlazak na inozemna tržišta koriste zaključcima ovih analiza o izvoznim mogućnostima.

Do sada su objavljene:

Analiza izvoznih mogućnosti drvnog sektora i proizvodnje namještaja u Republici Hrvatskoj 

Analiza izvoznih mogućnosti proizvodnje strojeva i uređaja u Republici Hrvatskoj. 

- Analiza izvoznih mogućnosti proizvodnje gotovih metalnih proizvoda u Republici Hrvatskoj

- Analiza izvoznih mogućnosti proizvodnje električne opreme u Republici Hrvatskoj

- Analiza izvoznih mogućnosti mliječne industrije u Republici Hrvatskoj

- Analiza izvoznih mogućnosti proizvodnje mesa i proizvoda od mesa