Objavljeno: 01. 04. 2020. , Ažurirano: 06. 04. 2020.

Ministarstvo poljoprivrede je izradilo kratku opću preporuku poljoprivrednim proizvođačima hrane koja bi im dodatno pojasnila i objedinila preporuke koje izdaje Hrvatski zavod za javno zdravstvo s ciljem zaštite zdravlja ljudi i organizacije svojih poslovanja tijekom epidemije izazvane virusom SARS—CoV-2 vodeći se do sada donesenim Odlukama Stožera CZ i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo čiji linkovi na upute su sastavni dio preporuke. Ažurirano: 31. 03. 2020.

Ministarstvo poljoprivrede će u suradnji s Nacionalnim stožerom izdavati propusnice poljoprivrednicima – Službenici Ministarstva poljoprivrede uključli su se u rad lokalnih stožera civilne zaštite kako bi se osiguralo neometano obavljanje svih potrebnih aktivnosti, ali uz poštovanje visokih mjera sigurnosti i predostrožnosti radi sprečavanja širenja zaraze koronavirusom. Ažurirano: 31. 03. 2020.

Izdavanje e-Propusnica za OPG i nužne poljoprivredne radove - E-Propusnice za potrebe OPG-ova izdaje Ministarstvo poljoprivrede, a zahtjev se podnosi putem poveznice koja je objavljena na web stranici Ministarstva. Ažurirano: 05. 04. 2020.

Nove mjere pomoći poljoprivrednicima - S tim ciljem pomoći poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu uslijed okolnosti uzrokovanih pandemijom COVID-19 na sjednici Vlade Republike Hrvatske, održanoj 2. travnja, predložen je prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o poljoprivredi, donesene su odluke o javnoj nabavi poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda javnih naručitelja i privremenoj izvanrednoj mjeri pomoći malim mljekarama te Program potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u sektoru biljne proizvodnje i sektoru stočarstva u 2020. godini. Ažurirano 06. 04. 2020.

Europska komisija podržala zahtjeve Ministarstva poljoprivrede – stiže pomoć hrvatskim ribarima, prerađivačima i školjkarima. Ministarstvo poljoprivrede uložilo je maksimalni napor u osmišljavanju mjera ciljane pomoći sektoru ribarstva uslijed gospodarskih usporavanja izazvanih epidemijom COVID-19. Intenzivna suradnja s EU institucijama i državama članicama rezultirala je paketom mjera predloženim od strane Europske komisije, a koji uključuje potporu za provedbu mjere privremenog prestanka ribolovnih aktivnosti te dodjelu kompenzacije uzgajivačima slatkovodne i morske ribe te školjaka za privremenu suspenziju ili smanjenje proizvodnje radi epidemije COVID-19. Ažurirano: 2. 04. 2020. 

Upitnik za proizvođače povrća – Popunjavanjem upitnika obavijestit ćete nas o svojoj procjeni ponude iz svoje proizvodnje za pojedine vrsta povrća te o poteškoćama u njihovu plasmanu budući da je nužno održati opskrbni lanac hranom i osigurati dovoljne količine hrane za potrebe stanovništva plasmanom domaćih proizvoda što je više moguće. PRIJAVE ZATVORENE. Ažurirano: 2. 04. 2020. 

Ministarstvo poljoprivrede predstavilo prve mjere suzbijanja posljedica koronavirusa – Paket od 11 mjera, vrijedan oko 350 milijuna kuna, trebao bi ublažiti negativan utjecaj koronavirusa na poslovanje poljoprivrednika, ribara i drvoprerađivačkog sektora, a primjenjiv je na sve sektore i odnosi se na osiguranje likvidnosti odnosno postojeće razine zaposlenosti. Ažurirano: 25. 03. 2020.

Ministarstvo poljoprivrede otvara novi kanal komunikacije s poljoprivrednicima – Radi smanjenja negativnih posljedica izazvanih širenjem koronavirusa, Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je internetsku stranicu za sve poljoprivrednike, na kojoj djelatnicima Ministarstva mogu postaviti pitanja te uputiti prijedloge za poboljšanje komunikacije, suradnje, izvanrednih alokacija i mjera, proizvodnje i plasmana proizvoda. Ažurirano: 25. 03. 2020.