Objavljeno: 30. 03. 2020. , Ažurirano: 02. 04. 2020.

U uvjetima izvanrednih okolnosti zbog pandemije izazvane virusom SARS-CoV-2 i bolesti COVID-19 nužno je održati opskrbni lanac hranom i osigurati dovoljne količine hrane za potrebe stanovništva plasmanom domaćih proizvoda što je više moguće. U tom je kontekstu posebno ugrožen sektor povrća s obzirom na to da je riječ o proizvodnji proizvoda kratkog roka trajanja i proizvoda za koje trenutno postoje ograničenja u prodaji krajnjem potrošaču.

Stoga vas molimo da nas pisano obavijestite o procjenama ponude iz svoje proizvodnje za pojedine vrsta povrća te o poteškoćama u njihovu plasmanu.

Informacije ćemo prikupljati Upitnikom sastavljenim u MS Office Excelu (u pratećim dokumentima).

Popunjeni Upitnik molimo žurno poslati, a najkasnije do četvrtka, 2. travnja, do 12 sati na adrese elektroničke pošte Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo Hrvatske gospodarske komore:

Napominjemo kako ćemo se u korištenju i obradi podataka voditi odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka.

Obavještavamo vas kako ćemo isključivo Ministarstvu poljoprivrede dostaviti pojedinačne podatke iz Upitnika na daljnje postupanje, a svim ostalim zainteresiranima jedino agregirane podatke. Za sva pojašnjenja u vezi s Upitnikom, molimo obratite se:

Zahvaljujemo na suradnji.