Objavljeno: 04. 04. 2020. , Ažurirano: 10. 05. 2020.

Nakon uvođenja e-Propusnica, vozači teretnih vozila našli su se u nepovoljnom položaju budući da je sustav njihov poseban režim izjednačavao s osobama kojima su izrečene mjere samoizolacije. HGK, HOK, HUP i Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika zatražili su od Stožera i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture što hitnije rješenje nepovoljne pozicije za vozače. Na temelju zajedničkoga prijedloga osiguran je nesmetan nastavak cestovnoga teretnog prometa i nakon 6. travnja.

Vozači teretnih vozila u tuzemnom i međunarodnom transportu mogu se kretati bez e-Propusnica pod uvjetom da se nalaze u teretnom vozilu dok obavljaju prijevozničku djelatnost i ako kod sebe imaju jedan od sljedećih dokumenata:
- CMR
- teretni list
- otpremnicu 
- drugi dokument iz kojeg je jasno vidljivo ime i prezime vozača, oznaka robe te registarska oznaka vozila koje prevozi tu robu.

Također, vozači teretnih vozila u tuzemnom i međunarodnom transportu mogu za dolazak na posao do poslodavca i povratak s posla osobnim vozilom umjesto e-Propusnice koristiti jedan od navedenih dokumenata koji je datiran s danom prijevoza.

Sve najnovije informacije za prijevoznike pratite OVDJE.

Informacije povezane s koronavirusom i poslovanjem pronađite na sljedećoj poveznici: hgk.hr/korona.