Objavljeno: 19. 04. 2020. , Ažurirano: 17. 07. 2020.

U skladu s povoljnom epidemiološkom situacijom te najavom ublažavanja mjera, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je 10. svibnja Odluku da se od ponedjeljka, 11. svibnja ukida zabrana privremenog napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH. To znači da za putovanje u drugi grad ili općinu više ne trebate e-propusnice.
Cjelovitu Odluku pročitajte OVDJE.

Od ponedjeljka, 11. svibnja mijenja se i odluka o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja. Od 13. svibnja sva vježbališta i teretane mogu raditi, a bazeni mogu početi s radom 18. svibnja. Omogućuje se okupljanje do 40 osoba na jednome mjestu. Više o tome pročitajte OVDJE.

Također od ponedjeljka, 11. svibnja omogućuje se i međugradski te međužupanijski cestovni te željeznički promet. Više o tome pročitajte OVDJE.

Stožer civilne zaštite 4. svibnja donio je Odluku o korištenju dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta te načinu bavljenja rekreativnim sportom na otvorenom, kojom je dopustio korištenje otvorenih igrališta uz obavezno pridržavanje mjera zaštite.