Članstvo u HGK tvrtkama donosi brojne pogodnosti.

Na domaćem tržištu HGK lobira za zakonsku regulativu u skladu s interesima gospodarstva preko strukovnih udruženja i zajednica. Kroz regionalno razgranatu komorsku infrastrukturu poduzetnici mogu dobiti čitav niz informacija za svoje poslovanje, pristupiti bazama podataka i sudjelovati u poduzetničkim edukacijama.

Članicama je na raspolaganju i sufinanciranje nastupa na domaćim i međunarodnim sajmovima do maksimalno 50 posto.

HGK upućuje u izvore financiranja te savjetuje pri apliciranju za EU sredstva. Komorski kontakti mogu vam biti potpora kod lokalnih razvojnih agencija, razvojnih banaka, drugih državnih institucija, preporuka komercijalnoj banci ili pri javnoj nabavi poslova, u zemlji ili inozemstvu.

Članicama Komore također su dostupni različiti besplatni programi poslovnog usavršavanja – seminari, savjetovanja, radionice i drugi oblici poslovne edukacije.

Ako se želite okrenuti izvozu, HGK će za vas pronaći partnere i pomoći u izlasku na strana tržišta. Internacionalizacija poslovanja hrvatskih gospodarstvenika jedna je od temeljnih zadaća Komore, a u realizaciji tog cilja od velike će pomoći biti međunarodna predstavništva HGK na ključnim tržištima koja već rade ili su u planu otvaranja.

Kroz dugogodišnji projekt vizualnog označavanja hrvatskih proizvoda „Hrvatska kvaliteta“ i „Izvorno hrvatsko“ HGK promovira prepoznatljive domaće proizvode i usluge koji doprinose razvoju hrvatskog gospodarstva. Komora već preko 20 godina provodi i akciju „Kupujmo hrvatsko“ kojom se jača svijest o važnosti kupovine domaćih proizvoda kroz organizaciju sajmova u kojoj članice besplatno nastupaju i kroz kampanje za javnost.

Putem Digitalne komore, nove informacijsko-komunikacijske platforme HGK, članicama će biti dostupno sedam postojećih usluga u novom digitalnom formatu. Prva lansirana usluga je portal Gospodarska mreža koji objedinjuje poduzetnicima sve bitne informacije kao što su makroekonomski pokazatelji na razini Hrvatske i županija, pokazatelji za realne stope rasta i inflacije te tražilica poslovnih subjekata s aktualnim financijskim pokazateljima te analizama poslovanja. Pristup portalu besplatan je za članice HGK.

Članice u svakom trenutku mogu saznati informacije o važećem zakonodavstvu, kretanju tržišta, koracima potrebnim za započinjanje poduzetničke djelatnosti ili izvorima financiranja preko web stranica HGK ili na besplatni info telefon 0800 1852.

Skupština Hrvatske gospodarske komore je na sjednici 7. prosinca 2020. donijela Odluku o financiranju HGK za iduću godinu, prema kojoj se sve članice osnovane iza 1. siječnja 2021. oslobađaju plaćanja članarina prve dvije godine poslovanja.

Financiranje HGK: Odluka i način ispunjavanja uplatnice