ŽENE I TOČKA 2020

Međunarodna konferencija o ženama u poduzetništvu Žene i točka


Objavljeno: 07. 10. 2019. , Ažurirano: 03. 12. 2020.


HGK – Županijska komora Otočac u petak, 4. prosinca 2020. godine, u Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac, na adresi Trg Dražena Bobinca 2 u Otočcu, organizira petu Međunarodnu konferenciju o ženama u poduzetništvu Žene i točka. Obzirom na ovogodišnju epidemiološku situaciju, Konferenciju će biti moguće uživo pratiti putem Facebook stranice i YT kanala HGK, s početkom u 10:00 sati.

Konferencija je jednodnevna, dinamična, organizirana u formi panela na kojima će se razmatrati i kreirati potencijalna rješenja u vezi s aktualnim problemima ženskog poduzetništva.

Zene_i_tocka_01_Profilna.jpg

Pripremamo tri panela na ovogodišnjoj konferenciji Žene i točka


Svrha je konferencije na jednostavan i prihvatljiv način upozoriti šire poslovne i društvene krugove na osobitosti poduzetništva žena i menadžmenta, istaknuti posebnosti, ograničenja i mogućnosti poboljšanja položaja poslovnih žena te potaknuti i pridonijeti pronalaženju poticajnih i djelotvornih rješenja.

Ciljevi su sljedeći:

 • Progovoriti u javnosti o ženama u poduzetništvu bez obzira na vjersku, nacionalnu i etničku pripadnost, istaknuti njihovu brojnost i uspjehe u Ličko-senjskoj županiji, Hrvatskoj i susjednim zemljama.
 • Ohrabriti postojeće i potencijalne poduzetnice na nove poduzetničke projekte te im pomoći u umrežavanju radi razmjene znanja i iskustva.
 • Ojačati promociju ženskog poduzetništva zajedničkim naporima javnog i privatnog sektora te izgradnju i jačanje nacionalnih i regionalnih mreža i udruženja poduzetnica.
 • U konačnici potaknuti samozapošljavanje žena.

Specifični je cilj poticati žene na veće korištenje Vladinih programa potpore poduzetničkim aktivnostima za pokretanje poslovnih pothvata i razvoj postojećih poslovnih pothvata te povezivanje poduzetnica.

Kome je namijenjena konferencija?

 • Poduzetnicama i obrtnicama u Hrvatskoj i inozemstvu
 • Predstavnicama gospodarskih institucija i udruženja
 • Drugim osobama i subjektima koji jesu, ili bi tek mogli biti, uključeni gospodarske procese.
 • Svima zainteresiranima koji žele i daju podršku razvoju poduzetništva žena.

Zašto sudjelovati?

 • Konferencija se bavi problemima i osnaživanjem žena u poduzetništvu
 • Konferencija okuplja ključne žene poduzetnice i stručnjake iz Hrvatske i regije
 • Konferencija je mjesto susreta i komunikacije, izvor novih znanja i ideja
 • Mogućnost umrežavanja – nove poslovne mogućnosti, upoznavanje novih partnera

Hrvatska gospodarska komora ima dugogodišnje iskustvo u promicanju i poticanju poduzetništva žena te je bila jedan od inicijatora nacionalne Strategije razvoja poduzetništva. Uz to, jedan je od sudionika u provedbi strateških ciljeva poput poboljšanja sustavne potpore poduzetništvu žena i uvođenja poduzetništva žena u ukupnu institucionalnu infrastrukturu. 

Radi razvoja ženskog poduzetništva, ŽK Otočac kontinuirano radi na promjenama vrijednosnog sustava i ponašanja okoline o kojima ovisi jačanje poduzetničke aktivnosti žena, a time svakako i ukupan rast gospodarskih aktivnosti. Za organizaciju Međunarodne konferencije o ženama u poduzetništvu Žene i točka, Finsko je veleposlanstvo u Zagrebu Županijskoj komori Otočac 2017. godine odalo priznanje za uložene napore u promicanju jednakosti spolova u Hrvatskoj te dodijelilo certifikat za sudjelovanje u projektu 100 djela za ravnopravnost spolova.

Predstavljanje panelistica i programa konferencije možete pratiti na poveznici Konferencija ŽENE I TOČKA.

Program

Vrijeme Aktivnost
04.12.2020
10:00 - 10:00 5. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA "ŽENE I TOČKA"- Gacko pučko otvoreno učilište Otočac
10:00 - 10:15 Otvorenje konferencije i uvodni govori
10:15 - 10:30 Uvod u konferenciju
10:30 - 11:45 PANEL I – Žena u vremenu
12:00 - 13:15 PANEL II – Žene u znanosti – mijenjaju svijet
13:30 - 14:45 PANEL III – Liderice promjena – široki utjecaj žena u društvu
14:45 - 15:00 Zaključci konferencije