ŽENE I TOČKA Hub
Izvor: HGK

ŽENE I TOČKA HUB


Objavljeno: 01. 03. 2023. , Ažurirano: 20. 10. 2023.


Proširujući viziju Međunarodne konferencije Žene i točka, s našom stručnošću, partnerskom mrežom i poticanjem suradnje s inozemnim partnerima u regiji, razvijamo platformu podrške razvoju i osnaživanju žena u njihovom radu – Žene i točka Hub.

Pilot projekt jačanja poduzetništva žena u Ličko-senjskoj županiji, čiji je nositelj Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Otočac, proširujemo nizom aktivnosti kako bi pružili sveobuhvatnu potporu ovom segmentu poduzetništva. Nakon što smo kroz Međunarodnu konferenciju Žene i točka osvijestili važnost i vrijednost sustava podrške, cilj je razviti infrastrukturu i stvoriti atmosferu snažne platforme koja podupire poslovnu zajednicu s naglaskom na poduzetništvo žena, kroz povezanost, zagovaranje, fleksibilne programe treninga, mentorstva i zajedničkog učenja, primjere dobre prakse, koristeći coworking prostor u ŽK Otočac i digitalne alate kao platformu za učenje. 

Online predavanja i predavanja u živo, okrugli stolovi i treninzi iz različitih područja poduzetništva, odnosno edukacije općenito, pridonose ciljevima pozicioniranja HGK kao partnera u cjeloživotnom obrazovanju, jačanju i učinkovitijem poslovanju članica te podizanju razine konkurentnosti na tržištu kroz stjecanje novih znanja članica. Čvrsto vjerujemo da je jedna od najvažnijih vještina za poslovni razvoj upravo kontinuirano učenje.  Stoga smo u 2023. g . intenzivirali suradnju s našim partnerima Unijom poslodavaca Crne Gore i slovensko-hrvatskom edukativnom platformom Valoreschool te ćemo kroz Žene i točka Hub zainteresiranima zajednički omogućiti pohađanje online edukacija na vrlo aktualne teme važne svakom poduzetniku. Teme edukacija se mogu prilagoditi različitim razinama i potrebama sudionica, ovisno o tome radi li se o početnicama u poduzetništvu ili već iskusnim poduzetnicama koje žele unaprijediti svoje vještine. Također, mogu se fokusirati na različite industrije ili poslovna područja, poput tehnologije, turizma, prehrambene industrije, proizvodnje, usluga itd.

Da bismo stvorili kvalitetnu platformu podrške, uz online edukacije s našim međunarodnim partnerima, organizirati ćemo javne događaje i radionice usmjerene na upoznavanje sa raznim temama iz svijeta poduzetništva, konzultacije i neformalne motivacijske susrete na kojima se dijele dobre prakse poduzetnica i poduzetnika, kako bi pružili podršku novim poduzetnicama koje tek ulaze u svijet poduzetništva i rast onima koje već razvijaju svoje poslovanje te širiti zajednicu partnera i prijatelja.

Ciljevi poslovne podrške i edukacija za žene poduzetnice u sklopu pilot projekta Žene i točka Hub uključuju sljedeće:

  • Osnaživanje žena poduzetnica - stjecanje dodatnog znanja, vještina i samopouzdanja potrebnog za razvoj vlastitog poslovanja te osnaživanje za daljnje poslovne aktivnosti i inovacije.
  • Razvoj poslovnih vještina - unaprjeđenje poslovnih vještina kao što su upravljanje financijama, upravljanje prodajom i marketingom, upravljanje ljudskim resursima, upravljanje projektima i dr.
  • Povezivanje s drugim poduzetnicima - razmjena iskustva i znanja, stvaranje novih poslovnih prilika i širenje mreže kontakata.
  • Poticanje inovacija i razvoja novih proizvoda i usluga – širenje znanja o tome kako razvijati nove proizvode i usluge te ih plasirati na tržište.

 

zene i tocka.png

Proširujemo viziju Međunarodne konferencije Žene i točka; Izvor: HGK

 

Edukacije u suradnji s Unijom poslodavaca Crne Gore i slovensko-hrvatskom platformom ValoreSchool. 

U nastavku je pregled termina besplatnih online edukacija koje provodimo s našim inozemnim partnerima Unijom poslodavaca Crne Gore i slovensko-hrvatskom platformom ValoreSchool. Prijava sudjelovanja na edukaciji je obavezna. Prijaviti se možete klikom na poveznicu s nazivom teme i datumom za koji ste zainteresirani.

 

Modul: Biti ili ne biti poduzetnik - od ideje do realizacije

 

24.03.2023. „Kako pokrenuti poslovanje?“

* predavač Brigita Palajsa Škarjak, poslovni tajnik HGK – ŽK Karlovac

06.04.2023. "Kako kreativni hobi pretvoriti u biznis - osnovni koraci"

* predavač  Ivana Arbanas, dipl. oec., predavač na Veleučilištu Nikola Tesla u Gospiću  

 

 Modul: Upravljanje novcem za poduzetnice (ValoreSchool)

 

20.04.2023. „Zašto trošimo više nego što štedimo?“

* predavači Iris Addaline, konzultantica za ulaganja u plemenite metale i Sanela Dropulić, CEO ValoreSchool

04.05.2023. „Kako ne odustati i ostvariti svoje ciljeve?“

* predavači Irena Linasi Rogač, konzultantica za međunarodne poslovne financije i Petar Kopinšek, financijski savjetnik za plemenite metale

18.05.2023. „Bilance i financije po domaći“

*predavač Irena Linasi Rogač, konzultantica za međunarodne poslovne financije

 

Modul: Pojednostavimo VR

 

06.06.2023. "Kako pomoću VR ostvariti novu dimenziju poslovanja? - VR za poslovni rast "

*predavač Ante Fumić, stručnjak za digitalni marketing, vlasnik tvrtke PRILIKA GRP

29.06.2023. "Kako kreirati VR sadržaj?"

*predavač Bruno Ćutić, glavni urednik portala VirtualnaStvarnost.net

 

Modul: Upravljanje rezultatima - put k poslovnom uspjehu

12.10.2023. "Što je uspjeh i kako do njega?"

*predavač Iva Malešević, HR strateg, NLP trener  

 

26.10.2023. "Unapređenje produktivnosti - strategije i alati za bolje rezultate" 

*predavač Igor Dragićević, Engineering Leader, NLP trener

 

Lokalna komponenta

Jedna od lokalnih komponenti cijelog projekta je razvoj lokalne ženske poslovne scene te uspostava centra podrške s razvijenom mentorskom mrežom. Implementacijom ključnih aktivnosti - rad na razvoju i podršci poduzetničkim projektima žena, njihovom umrežavanju i međunarodnoj suradnji, kroz organizaciju okruglih stolova na temu poduzetništva žena; organizaciju poslovnih delegacija i B2B susreta žena; sudjelovanje na međunarodnim konferencijama; organizaciju promotivnih poduzetničkih događaja, dugoročni cilj nam je doprinijeti uspostavi ženskog poduzetničkog klastera, razvoju strategije za uspostavljeni klaster, jačanju i unaprjeđenju kapaciteta klastera, razvoju platforme za prekograničnu mentorsku mrežu i suradnju, razvoju novih usluga Žene i točka Hub-a.

Žene i točka Hub, uz promicanje ženskog i društveno odgovornog poduzetništva, nudi inspirativno i toplo okruženje za poduzetnice da se okupe, uče jedna od druge i uz međusobnu podršku dopuste svojim tvrtkama da rastu na novu razinu. S tim ciljem u funkciju stavljamo slobodan, fleksibilan, opremljen prostor Županijske komore Otočac, koji je uz poticajnu radnu atmosferu idealan za razmjenjivanje iskustva, znanja i poslovnih ideja. Zajednički ured Žene i točka Hub-a nudi sve što je potrebno za produktivan radni dan. S drugim ambicioznim ženama koje podržavaju jedna drugu dijelite isti prostor, ali imate vlastiti radni blok (radni stol, stolno računalo, monitor, stolica, ormar za odlaganje).

Postoji mogućnost dugoročnog i dnevnog najma kao i mogućnost najma dvorane za sastanke. Dnevni najam ureda je idealan i za digitalne nomade, odnosno sve one koji povremeno žele i imaju potrebu za svoj dan u uredu. U cijenu dnevnog najma uključen je jedan radni blok u Hub-u uz besplatno korištenje Interneta i čajne kuhinje te mogućnost ispisa i skeniranja dokumenata.

Dnevni najam ureda može se koristiti od ponedjeljka do petka od 7.30 do 15.30 sati po cijeni od – 10,00 EUR (u cijeni nije iskazan PDV). Tvrtke članice HGK, ovisno o skupni kojoj pripadaju, ostvaruju popust od 10% - male, 15% - srednje, 20% - velike. Cijena dugoročnog najma definira se temeljem obima usluga.

Upit i iskaz interesa možete uputiti na e-mail hgkot@hgk.hr. Za više informacija kontakt telefon je +385 53 646 169.