Ključna područja za edukacije na temu upravljanja novcem:

Osnove osobnih financija - naučiti kako izraditi proračun, kako kontrolirati troškove, kako izvršiti plaćanja računa i kako upravljati novcem koji ostane na kraju mjeseca.

Ulaganje i štednja - naučiti različite načine kako uštedjeti novac, kako odabrati najbolju bankovnu štednju, kako investirati u dionice, obveznice i fondove, te kako izgraditi svoj portfelj.

Krediti i dugovi - naučiti kako funkcioniraju krediti, kako izračunati kamate i provizije, kako odabrati najbolju opciju kredita, te kako se riješiti duga.

Porezi - naučiti kako porezni sustav funkcionira, kako popuniti porezne obrasce, te kako se može uštedjeti novac na porezima.

Osiguranje - naučiti o različitim vrstama osiguranja, kako odabrati najbolju policu osiguranja, te kako koristiti osiguranje kako bi zaštitili svoju imovinu i zdravlje.

Poslovne financije - osobe koje se bave poslovanjem ili planiraju pokrenuti vlastiti biznis bi trebale naučiti kako izraditi poslovni plan, kako upravljati poslovnim financijama, te kako se nositi s financijskim izazovima u poslovanju.

Financijsko planiranje za budućnost - naučiti kako planirati svoju financijsku budućnost, kako postaviti ciljeve, kako odrediti financijske prioritete, te kako ostvariti financijsku sigurnost u svojoj budućnosti.

 

 Group 33681.png

ValoreSchool - slovensko-hrvatska edukativna platfoma, partner modula Upravljanje novcem za poduzetnice; Izvor: ValoreSchool

 

Četiri ishoda učenja poduzetnika o upravljanju novcem:

 1. Razumijevanje temeljnih financijskih pojmova i njihove primjene / znati osnove računovodstva, razumjeti financijske izvještaje, razlikovati prihode od troškova te izračunati dobit i gubitak. Također, poduzetnik mora naučiti kako primijeniti ove financijske pojmove u svakodnevnom poslovanju kako bi mogao donositi bolje odluke.
 2. Planiranje proračuna / znati kako planirati i upravljati proračunom, kako bi uvijek imao dovoljno novca za plaćanje računa, plaću zaposlenika i financiranje novih projekata. To uključuje izradu financijskih projekcija, praćenje novčanog toka te upravljanje dugovima i kreditima.
 3. Upravljanje rizikom / biti svjestan rizika koji se pojavljuju u poslovanju i naučiti kako ih smanjiti. To uključuje osiguravanje adekvatnog osiguranja, razumijevanje i upravljanje financijskim rizicima te izbjegavanje nepotrebnih rizika.
 4. Investiranje / znati kako pametno investirati svoj novac kako bi povećao svoju imovinu. To može uključivati ulaganje u dionice, nekretnine ili druge oblike investiranja. Važno je da poduzetnik razumije rizike i prednosti različitih oblika investiranja te da se educira o različitim strategijama za investiranje.

 

TEME / PREDAVAČI / TERMINI

 Za edukaciju po izboru možete se prijaviti klikom na naslov teme. 

Tema I. Zašto trošimo više nego što štedimo?

 • Kultura štednje i nekultura potrošnje
 • Vrste ulaganja i kako čuvati novac da ga ne potrošimo
 • Zašto biste trebali štedjeti sada?
 • Kako kontrolirati troškove i kvalitetno upravljati s njima
 • Kako funkcioniraju krediti?

Predavači: Iris Addaline,  konzultantica za ulaganja u plemenite metale i Sanela Dropulić, CEO ValoreSchool

Termin: 20.04.2023. od 13:00 do 14:30 sati / online Microsoft Teams

 

Tema II. Kako ne odustati i ostvariti svoje ciljeve?

 • Motivacija i psihološki aspekt stvaranja ciljeva
 • Kako postaviti ciljeve i ne odustati od njih
 • Alati i sredstva za jačanje volje i discipline u ostvarivanju ciljeva
 • Financijski ciljevi - praktični primjeri i izračuni kako postići svoje ciljeve
 • Osobna imovina – financijska osnova osobne imovine
 • Mogućnosti na tržištu – za i protiv kriptovalute, ulaganja u plemenite metale

Predavači: Irena Linasi Rogač, konzultantica za međunarodne poslovne financije i Petar Kopinšek, financijski savjetnik za plemenite metale

Termin: 04.05.2023. od 13:00 do 14:30 sati / online Microsoft Teams

 

Tema III: Bilance i financije po domaći

 • Korporativne financije (razni oblici društava, financijski izvještaji, pažnja pri čitanju stavki)
 • Poduzetničko razmišljanje
 • Kako napraviti kalkulaciju
 • Novčani tok
 • Stvaranje rezervnog kapitala za poduzetnika

Predavač: Irena Linasi Rogač, konzultantica za međunarodne poslovne financije

Termin: 18.05.2023. 13:00 do 14:30 sati / online Microsoft Teams

 

 Irena Linasi Rogač_za web.png

Irena Linasi Rogač; Izvor: ValoreSchool

Irena Linasi Rogač – konzultantica za međunarodne poslovne financije. Savjetovala je više od 500 uspješnih slovenskih i inozemnih poduzetnika. U sklopu svog poslovanja u osam zemalja EU i šire, pomagala je mnogim tvrtkama steći investicijski kapital, a klijentima da ulažu u plemenite metale. Predaje na temu investicija, poslovnih financija, investicija u plemenite metale te radi kao evaluator za investicije u start-up tvrtkama. 

 

 Peter Kopinšek_za web.jpg

Peter Kopinšek; Izvor: ValoreSchool

Peter Kopinšekfinancijski je savjetnik za plemenite metale poput zlata i srebra. Već dugi niz godina surađuje s tvrtkom Tim Valores d.o.o.. Tijekom svoje karijere pomogao je više od 300 uspješnih slovenskih poduzetnika i menadžera u zaštiti imovine i oplemenjivanju kapitala.

 

 Iris Addaline_za web.jpg

Iris Addaline; Izvor: ValoreSchool

Iris Addaline –  konzultantica za ulaganja u plemenite metale poput zlata i srebra. Dugi niz godina surađuje s tvrtkom Tim Valores d.o.o., gdje pomaže pojedincima da stvore više imovine nego dugova. U svom radu posebnice je usmjerena za individualno savjetovanje temeljeno na profilu, željama i mogućnostima poduzetnika, ali i vlastitom bogatom konzultantskom radu i referencama.

 

 Sanela Dropulić_web.jpg

Sanela Dropulić; Izvor: ValoreSchool

Sanela Dropulić – Radila je na brojnim menadžerskim i rukovodećim direktorskim pozicijama. Posebno je aktivna u razvoju poduzetništva; donedavno i u sklopu vlastitog projekta Ženski poduzetnički centar (sada poslovna zajednica Osjeti Hrvatsku). Organizirala je i provela više od tisuću predavanja, seminara i radionica na temu uspješnog poslovanja na tržištu Hrvatske i JI Europe. Dobitnica je nagrade "Naj-žena 21. stoljeća" za JI Europu. Koautorica je prvog hrvatskog vodiča za žene u poduzetništvu i autorica mnogih knjiga o poduzetništvu.