Objavljeno: 01. 04. 2020. , Ažurirano: 15. 10. 2020.

Sve aktualne epidemiološke mjere za gradove/županije možete pronaći na poveznicama:

Putnici iz Hrvatske u Italiju mogu ući samo s negativnim testom na COVID-19 ne straijim od tri dana ili se moraju njemu podvrći u Italiju u roku od 48 sati i ostati u samoizolaciji do dobivanja rezultata. Finska je 10. kolovoza uvela obaveznu dvotjednu samoizolaciju za putnike koji dolaze iz Hrvatske, kao i Nizozemska nekoliko dana ranije. VIŠE... Objavljeno: 14. 8. 2020.

Stozer CZ Republike Hrvatske donio je 20. srpnja Odluku o uvođenju nužne epidemiološke mjere za Vukovarsko-srijemsku županiju, prema kojoj se svadbene svečanosti mogu održavati samo u krugu najuže obitelji. Odluka se primjenjuje do 19. kolovoza 2020. godine. Ažurirano 4. 8. 2020. 

Primjena zaštitnih mjera u poštanskoj djelatnosti tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19) – Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) obavještava sve korisnike poštanskih usluga da će u doći do poremećaja u rokovima prijenosa pošiljka, kao i promjena u načinu uručenja preporučenih pošiljaka. Ažurirano: 19. 03. 2020.

Olakšana nabava alkohola za proizvodnju dezinfekcijskih sredstava – Proizvođači sredstava za dezinfekciju, pranje, čišćenje i osobnu higijenu, umjesto djelomično denaturiranog alkohola (S400) kojeg više nema na tržištu, sada umjesto njega mogu bez bilo kakvih administrativnih zahtjeva slobodno i bez ograničenja nabavljati i koristiti etilni alkohol (S300). Ažurirano: 19. 03. 2020.

Uvodi se obavezno odobrenje za izvoz osobne zaštitne opreme – Republika Hrvatska odredila je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova kao nadležno tijelo za provedbu Uredbe 402/2020 o uvođenju obveze predočenja odobrenja u slučaju izvoza određenih proizvoda, (osobna zaštitna oprema). Ažurirano: 20. 03. 2020.

Što znači i kako provoditi samoizolaciju? – Ako vam je određena mjera samoizolacije, ovo su stvari kojih se obavezno morate pridržavati. Ova mjera štiti vas, ali i druge. – Ažurirano: 30. 03. 2020.

Odgoda promjene statusa posrednika u osiguranju i/ili reosiguranju zbog neispunjavanja uvjeta kontinuirane edukacije – HANFA obavještava da je zbog epidemije koronavirusa do 30. lipnja odgođena provedba promjene statusa posrednika u osiguranju i/ili reosiguranju upisanih u Registar ovlaštenih zastupnika u osiguranju, brokera u osiguranju i/ili reosiguranju i sporednih posrednika zbog neispunjavanja uvjeta kontinuirane edukacije. Ažurirano: 23. 03. 2020.

ECN: Prava tržišnog natjecanja za vrijeme koronavirusa – Europska mreža za tržišno natjecanje (ECN) neće intervenirati protiv neophodnih i privremenih mjera za izbjegavanje nestašica u opskrbi. ECN neće oklijevati pokrenuti postupke protiv poduzetnika koji budu prodavali proizvode ključne za zaštitu zdravlja potrošača iznad tržišnih cijena. Ažurirano: 24. 03. 2020.

Objave Europskog nadzornog tijela za vrijednosne papire i tržište kapitala (ESMA) – Preporuke, pojašnjenja i odluke povezane sa poslovanjem na tržištima kapitala u EU u vrijeme pandemije bolesti COVID-19. Ažurirano: 01. 04. 2020.

UNWTO i WHO: Globalni poziv inovatorima i poduzetnicima za pronalaženje rješenja ublažavanja posljedica koronavirusa – Svjetska turistička organizacija (UNWTO), uz potporu Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), upućuje globalni poziv Healing Solutions Tourism Challenge inovatorima i poduzetnicima za pronalaženje rješenja kako bi se ublažile posljedice koronavirusa na turistički sektor. Rok za prijavu je srijeda, 15. travnja 2020. Ažurirano: 31. 03. 2020.

Utjecaj COVID-19 pandemije na rokove objava financijskih izvještaja – Hanfa je objavila informaciju o postupanju izdavatelja u odnosu na objavu propisanih informacija te rokove objave godišnjih te polugodišnjih financijskih izvještaja, što je povezano s utjecajem bolesti COVID-19. Ažurirano: 31. 03. 2020.

Klasifikacije i označavanje razine filtriranja kirurških i zaštitnih maski - Nekoliko je često korištenih regulatornih standarda na kojima se temelji klasifikacija krirurških i zaštitnih maski u svijetu. Ažurirano: 14. 04. 2020.