Objavljeno: 14. 02. 2021. , Ažurirano: 14. 02. 2021.

Vrijeme održavanja: 16.02.2021.


Hrvatska gospodarska komora izradila je Analizu hrvatske IT industrije, koju će predstaviti u utorak, 16. veljače, u 11 sati virtualnim putem. Predstavit će se detaljan pregled ove djelatnosti kroz udio i dinamiku hrvatske IT industrije u nacionalnoj ekonomiji te kroz međunarodne usporedbe. Posljednje izdanje ove analize nadopunjeno je podacima o ulaganjima u istraživanje i razvoj te nudi pregled po županijama za ukupno razdoblje. Cilj je steći uvid u razinu inovativnosti i smjernice za razvoj IT industrije prema kategorijama IT poduzeća i u specifičnosti koje IT industrija ima u pojedinoj županiji.

Prisutnima će se uvodno obratiti potpredsjednik HGK za industriju i održivi razvoj Tomislav Radoš, predsjednik Udruženja za IT HGK Goran Mrvoš i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić. Nakon predstavljanja analize, slijedi okrugli stol o budućnosti hrvatske IT industrije, u kojem će sudjelovati Plamenko Barišić iz King ICT-a, Hrvoje Balen iz Algebre, Davor Runje iz Airta, Biljana Cerin iz Ostendo Consultinga, Mislav Malenica iz Mindsmithsa i Ivan Jelušić iz Orqe.

Cilj analize je prikazati i ocijeniti doprinos IT industrije hrvatskom gospodarstvu, u broju radnih mjesta, doprinosu BDP-u i obujmu poreznih prihoda koje generira te razini tehnoloških kompetencija i razvojno-istraživačkoga potencijala zemlje. Analiza će također uključivati usporedbu IT industrija te njihove uloge i značaja s obzirom na druge usporedive zemlje.

Više informacija i obrazac za prijavu dostupni su OVDJE.