Objavljeno: 26. 01. 2021. , Ažurirano: 15. 02. 2021.


Hrvatska gospodarska komora izradila je Analizu hrvatske IT industrije, koja će se predstaviti u utorak, 16. veljače u 11 sati virtualnim putem. Predstavit će se detaljan pregled ove djelatnosti kroz udio i dinamiku hrvatske IT industrije u nacionalnoj ekonomiji te kroz međunarodne usporedbe. Posljednje izdanje ove analize nadopunjeno je podacima o ulaganjima u istraživanje i razvoj te nudi pregled po županijama za ukupno razdoblje. Cilj je steći uvid u razinu inovativnosti i smjernice za razvoj IT industrije prema kategorijama IT poduzeća i u specifičnosti koje IT industrija ima u pojedinoj županiji.

Prisutnima će se uvodno obratiti potpredsjednik HGK za industriju i održivi razvoj Tomislav Radoš, predsjednik Udruženja za IT HGK Goran Mrvoš i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić. Nakon predstavljanja analize, slijedi okrugli stol o budućnosti hrvatske IT industrije, u kojem će sudjelovati Plamenko Barišić iz King ICT-a, Hrvoje Balen iz Algebre, Davor Runje iz airta, Biljana Cerin iz Ostendo Consultinga, Mislav Malenica iz Mindsmithsa i Ivan Jelušić iz Orqe.

Cilj analize je prikazati i ocijeniti doprinos IT industrije hrvatskom gospodarstvu, u broju radnih mjesta, doprinosu BDP-u i obujmu poreznih prihoda koje generira te razini tehnoloških kompetencija i razvojno-istraživačkoga potencijala zemlje. Analiza će također uključivati usporedbu IT industrija te njihove uloge i značaja s obzirom na druge usporedive zemlje.

Praćenje konferencije je besplatno, ali Vas molimo da se prijavite putem obrasca u nastavku.  

YouTube poveznica za praćenje prezentacije Analize hrvatske IT industrije:  https://youtu.be/MafJSkuaaYo.

Slido poveznica za postavljanje pitanja:  https://app.sli.do/event/w4ooftnn.

 

Program

Vrijeme Aktivnost
16.02.2021
11:00 - 11:05 Pozdravni govor - dr. sc. Tomislav Radoš, potpredsjednik HGK za industriju i održivi razvoj
11:05 - 11:10 Uvodna riječ – Goran Mrvoš, predsjednik Udruženja za IT HGK
11:10 - 11:15 Pozdravni govor - Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva
11:15 - 12:00 Predstavljanje Analize hrvatske IT industrije – Boris Žitnik (OmniaConsult), Tomislav Bronzin (Udruženje za IT)
12:00 - 13:00 Okrugli stol: Što čeka hrvatsku IT industriju u narednih pet godina - Plamenko Barišić (King ICT), Hrvoje Balen (Algebra), Davor Runje (airt), Biljana Cerin (Ostendo Consulting), Mislav Malenica (Mindsmiths), Ivan Jelušić (Orqa)
Izvor: HGK