Vrijeme održavanja: 03.12.2021.

Velike žene u malom biznisu, Žene nove renesanse i Priroda ženskog roda

Objavljeno: 22. 11. 2021. , Ažurirano: 22. 11. 2021.

Uspješne poduzetnice iz Hrvatske i inozemstva gošće su sada već šeste međunarodne konferencije o ženama u poduzetništvu "Žene i točka", koja će se održati u petak, 3. prosinca, u 10 sati, u Gackom pučkom otvorenom učilištu u Otočcu.

Jednodnevna konferencija i ove će godine okupiti poslovne žene velikog iskustva iz Hrvatske i inozemstva koje će nesebično sa brojnom publikom podijeliti svoja poslovna iskustva, tajne uspjeha i zlata vrijedne savjete za sve žene koje su također u poduzetništvu ili mu se tek žele pridružiti.

Konferenciju ove godine čine tri zanimljiva panela na kojima će govoriti ukupno devetnaest vrsnih poduzetnica koje su ostvarile karijere u različitim granama poduzetništva.

Prvi panel bit će "MENTORICA2BE – velike žene u malom biznisu", drugi panel nosi naziv "RADiONA – priroda je ženskog roda", dok treći panel nosi zanimljivo ime "Neprilika kao prilika – žene za novu renesansu". Ujedno će na početku konferencije bit potpisan Sporazum o suradnji Hrvatske gospodarske komore i Mrežnog podjetniškog inkubatora Vrelec iz Rogaške Slatine.

Cilj konferencije, koju organizira Hrvatska gospodarska komora – ŽK Otočac, je progovoriti u javnosti o ženama u poduzetništvu bez obzira na vjersku, nacionalnu i etničku pripadnost, istaknuti njihovu brojnost i uspjehe u Ličko-senjskoj županiji, Hrvatskoj i susjednim zemljama te ohrabriti postojeće i potencijalne poduzetnice na nove poduzetničke projekte, ali im i pomoći u umrežavanju radi razmjene znanja i iskustva. Cilj je i ojačati promociju ženskog poduzetništva zajedničkim naporima javnog i privatnog sektora te izgradnja i jačanje nacionalnih i regionalnih mreža i udruženja poduzetnica, a u konačnici – poticanje samozapošljavanja žena.

Večernji networking i ove godine održat će se u Bookcafeu Paradiso u 18:30 sati uz predstavljanje knjige "Moć uvjeravanja" Mirele Španjol kojoj će se pridružiti Ruža Studer Babić. Knjiga je namijenjena poslovnim ljudima, studentima, političarima, medijskim djelatnicima – svima koji su ikada stali pred publiku s namjerom da joj predstave svoju ideju, prodaju, informiraju ili uvjere.

Zbog epidemioloških mjera Konferencija će se održati uz ograničeni broj publike u dvorani te će se i ove godine prenositi digitalnim putem – putem službene Facebook stranice Konferencija Žene i točka i YouTube kanala Konferencija Žene i točka. Sve informacije o konferenciji možete pratiti i na mreži LinkedIn.

Prisustvovanje uživo moguće je isključivo uz predočenje EU digitalne COVID potvrde. Oni koji nemaju navedenu potvrdu, moći će prije početka konferencije napraviti brzi test u Domu zdravlja u Otočcu.

Sudjelovanje na Konferenciji i ove je godine besplatno uz obaveznu prethodnu prijavu sudjelovanja uživo i/ili online praćenje konferencije putem forme u nastavku.

 

 

Program

Vrijeme Aktivnost
03.12.2021
09:30 - 10:00 Okupljanje i registracija sudionika
10:00 - 10:15 Otvorenje konferencije i pozdravna riječ
10:15 - 10:30 Potpisivanje sporazuma o suradnji Hrvatske gospodarske komore i Mrežnog podjetniškog inkubatora Vrelec iz Rogaške Slatine
10:30 - 10:45 Uvod u konferenciju
10:45 - 11:45 Panel I: MENTORICA2BE – velike žene u malom biznisu
11:45 - 12:00 Pauza za osvježenje
12:00 - 13:15 Panel II: RADiONA – priroda je ženskog roda
13:15 - 13:30 Pauza za osvježenje
13:30 - 14:45 Panel III: Neprilika kao prilika – žene za novu renesansu
14:45 - 15:00 Zaključci konferencije
18:30 - 19:30 Predstavljanje knjige "Moć uvjeravanja" Mirele Španjol u Bookcafeu "Paradiso"