Vrijeme održavanja: 12.11.2019. - 14.11.2019.

Objavljeno: 13. 11. 2019. , Ažurirano: 20. 11. 2019.

Albanski razvojni fond od 12. do 14. studenoga bio je domaćin petog sastanka Upravljačkog odbora projekta BLUE_BOOST, koji se održao u Tirani te šestog cross-field (studijskog) posjeta organiziranog u sklopu projekta.

Predstavnici Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Zadar, nositelja projekta, na sastanku Upravljačkog odbora projekta ostalim su partnerima predstavili stanje projekta te plan nadolazećih aktivnosti, posebice organizaciju isplata dodijeljenih vaučera nagrađenim tvrtkama plavog gospodarstva.

Sastanku upravljačkog odbora su prisustvovali i pridruženi partneri, od kojih i dva pridružena partnera Hrvatske gospodarske komore; Hrvatski klaster konkurentnosti pomorske industrije (MARK) i Ministarstvo ekonomije Crne Gore.

13. i 14. studenoga održao se šesti studijski posjet projekta, gdje su se već prisutnima pridružili poduzetnici pilot regija, iz Zadarske županije predstavnik tvrtke MEDITERAN 2000 d.o.o. Teme ovog studijskog posjeta bile su ribarstvo i akvakultura. Tako su sudionici posjetili tvrtke: Mare Adriatic, Ittica San Giovanni, Almarine – OR i Alb-Adriatico. Posljednji studijski posjet održat će se u Anconi u travnju iduće godine.

U vaučer shemi projekta BLUE_BOOST dodijeljeno je 35 vaučera u sedam pilot-regija ovog projekta, od čega pet u Zadarskoj županiji. Projekt BLUE_BOOST na kojem je HGK – ŽK Zadar vodeći partner, ukupne financijske vrijednosti približno 1,5 milijuna eura, sufinanciran je iz europskog fonda programa Interreg Adrion.

Više o aktivnostima projekta možete potražiti u web-rubrici ŽK Zadar posvećenoj projektu BLUE_BOOST

Sastanak Upravljačkog odbora projekta BLUE_BOOST.jpg
Sastanak upravljačkog odbora projekta BLUE_BOOST u Tirani, Albania; Izvor: HGK