Vrijeme održavanja: 01.07.2020. - 30.09.2020.

Objavljeno: 25. 06. 2020. , Ažurirano: 25. 06. 2020.

Ako ste malo ili srednje poduzeće, obrt, OPG, startup, freelancer ili znanstvena ustanova koja djeluje u području plave ekonomije, pozivamo vas da sudjelujete na natjecanju "plavih" poslovnih planova (Blue Growth Business Plan Competition).

Ovo se natjecanje odvija u sklopu EU projekta MISTRAL, koji sufinancira Europski fond za regionalni razvoj u sklopu programa Interreg MED, a Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar u njemu sudjeluje kao jedan od projektnih partnera uz još 14 partnera iz Italije, Grčke, Albanije, Španjolske, Francuske, Portugala i Cipra.

Natjecanje pruža sudionicima mogućnost da svoju poslovnu ideju, uz pomoć stručnih predavača, pretoče u poslovni plan i ostvare kontakte s velikim tvrtkama i potencijalnim poslovnim partnerima.

Pobjednika zadarskog natjecanja očekuje odlazak na međunarodni finale u Toulonu u Francuskoj u listopadu ove godine o trošku Hrvatske gospodarske komore i mogućnost osvajanja novčane nagrade.

Područja interesa su:

  • Plava energija
  • Ribarstvo i akvakultura
  • Pomorski nadzor
  • Plave biotehnologije
  • Obalni i pomorski turizam

Natjecanje će se odvijati od srpnja do rujna 2020. godine i bit će podijeljeno u tri faze:

  1. U prvoj fazi će se odabrati 20 sudionika na temelju analize prijavnih obrazaca te će ih se upoznati s pravilima natjecanja. Prijavljeni će do kraja ove faze trebati predati osnovne smjernice svoje ideje i plana, koje će stručni žiri ocijeniti i izabrati 10 sudionika koji ulaze u drugu fazu natjecanja.
  2. Druga faza bit će usmjerena na pojedinačne aktivnosti osposobljavanja i usavršavanja sastavljanja poslovnog plana izabranih 10 sudionika. Pomoć će im pružati stručni savjetnici, koje će angažirati Hrvatska gospodarska komora. Ocjenjivačko povjerenstvo će odabrati jednog ili dvojicu najboljih koji će sudjelovati u završnom događaju – međunarodnom finalu u Toulonu.
  3. Završna faza odnosi se na obuku pobjednika i pripremu prezentacije na engleskom jeziku s obzirom na sudjelovanje na završnom događaju.

Prijaviti se možete putem prijavnog obrasca u nastavku do 12. srpnja.

Prijavni obrazac

Ovo je prijavni obrazac za sudjelovanje u pilot-aktivnosti razvijenoj u sklopu projekta MISTRAL – Mediterranean Innovation STRAtegy for transnational activity of clusters and networks of the Blue Growth, sufinanciranog iz Europskog razvojnog fonda.
Od prijavitelja će se zahtijevati da učitaju posebne dokumente, stoga ih pripremite na vrijeme jer vam se može dogoditi da ne možete poslati podatke ako je proteklo previše vremena otkako ste počeli ispunjavati obrazac pa ćete morati ponovno unositi podatke. Pobrinite se da vam sve informacije budu nadohvat ruke prije nego što počnete ispunjavati obrazac.
Za daljnje informacije o tehničkim pitanjima u vezi s prijavnim obrascem iz nastavka, molimo vas da se obratite:
Marku Joviću, voditelju projekta MISTRAL
Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar
Tel.: 023/643-198
E-mail: mjovic@hgk.hr
Rok za prijavu istječe 12. srpnja 2020. godine.


Pitanja privatnosti

Prijavni obrazac prikuplja neke vaše osobne podatke.
Podatke će analizirati osoblje i stručnjaci unutar projektnog partnera Hrvatske gospodarske komore i koristiti isključivo u svrhu pilot-aktivnosti MISTRAL – Mediterranean Innovation STRAtegy for transnational activity of clusters and networks of the Blue Growth.


Ako ne vidite prijavni obrazac u nastavku teksta i koristite preglednik Internet Explorer, lijepo vas molimo da istu ovu stranicu otvorite u drugom browseru, poput MS Edgea, Mozille Firefoxa ili Chromea te se prijavite. Ispričavamo se zbog neugodnosti i radimo na njenom žurnom otklanjanju.