Vrijeme održavanja: 23.08.2019.

Objavljeno: 27. 08. 2019. , Ažurirano: 29. 08. 2019.

U upravnoj zgradi tvrtke Kali tuna, uz posredovanje predstavnika HGK, potpredsjednika HGK Josipa Zahera i predsjednika HGK – Županijske komore Zadar Daria Jurina, 23. kolovoza održan je sastanak o poslovnoj suradnji vodećeg trgovačkog lanca u Hrvatskoj i tvrtke Kali tuna. Na sastanku su bili predsjednik uprave i vlasnik tvrtke Kali tuna Jiro Kambe te Slavko Ledić, direktor Konzum plusa i Mladen Ercegović, direktor Sektora nabave mesa, ribe, gastra i smrznutog u Konzum plusu.

Tvrtka Kali tuna začetnica je u kaveznom uzgoju atlantske plavoperajne tune na Mediteranu, a danas pripada najuspješnijim tvrtkama koje se bave ovom djelatnošću. Poznato je da svojim radom, produktivnošću i profitabilnošću uvelike pridonosi hrvatskom izvozu.

Od 2015. godine tvrtka je u vlasništvu japanske kompanije J-trading, Inc. te je svoje poslovanje proširila na svjetsko tržište. Budući da se radi o proizvodima koji zadovoljavaju najstrože kriterije i standarde kakvoće, menadžment tvrtke donio je odluku da svoje visokokvalitetne proizvode putem najvećih trgovačkih lanaca u Republici Hrvatskoj ponudi i hrvatskim potrošačima.