Vrijeme održavanja: 30.11.2016.

Objavljeno: 30. 11. 2016. , Ažurirano: 02. 12. 2016.

ŽK Vukovar i tvrtka RIS organizirali su stručni seminar Nabava – smanjuje troškove i unapređuje poslovanje.

Zanimanje za optimizaciju procesa nabave, uz potporu modernih informacijskih rješenja, sve je veće, i to u svim djelatnostima. Uz predstavnike javnih organizacija, izlaganja su, također, pratili predstavnici raznih tvrtki, od malih obiteljskih, do većih kompanija. Seminaru je prisustvovalo 23 sudionika kojima se prikazalo kako proces nabave učiniti učinkovitijim, jeftinijim i bržim uz povećanje izravne dobiti i konkurentnosti. Sudionici su pokazali izraziti interes i zadovoljstvo novostečenim znanjima.

Daniel Pavlić, voditelj RIS-ova istraživačkog i razvojnog tima softvera za Spend management, pokazao je kako uz napredna programska rješenja optimirati proces nabave. 

Vrijedna iskustva iz prakse s posjetiteljima je podijelio direktor sektora nabave u Podravki Davor Popović koji je održao predavanje o tranziciji procesa nabave u Podravki. Mato Vukić, specijalist za elektroničku nabavu u Podravki, govorio je o mogućnostima i prednostima provođenja eAukcije kao naprednoga pregovaračkog alata.

Hari Zamlić iz tvrtke RIS nazočnima je pokazao kako eAukcija može ubrzati sam proces nabave te smanjiti troškove nabave i donijeti uštede.