Vrijeme održavanja: 27.03.2017.

Objavljeno: 22. 03. 2017. , Ažurirano: 28. 03. 2017.

ŽK Vukovar, u suradnji s Agencijom za osiguranje radničkih potraživanja u slučaju stečaja poslodavca, organizira radionicu o primjeni Zakona o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca - uz informacije o predstojećim izmjenama Zakona, koja će se održati u ponedjeljak, 27. ožujka, u 13 sati i 30 minuta i trajat će do 15, sati u Županijskoj komori Vukovar (Zmajeva 1). 

Zakonom o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca (NN  86/08, 80/13 i 82/15) regulirane su vrste, opseg i način ostvarivanja prava pred Agencijom za osiguranje radničkih potraživanja u slučaju stečaja poslodavca. Posljednjim izmjenama Zakona uveden je i novi institut blokade računa poslodavca.

Ovom radionicom želimo poduzetnike, stečajne upravitelje, sindikate, odvjetnike, medije i širu javnost upoznati s obvezama i postupcima poslodavaca i radnika u slučaju stečaja ili u slučaju blokade računa poslodavca, o propisanim procedurama te o mogućnostima koje daje država putem Agencije.

Za sudjelovanje na radionici ne plaća se kotizacija, a zainteresirane molimo da popunjenu prijavnicu (u pratećim dokumentima) dostave na e-adresu hgkvu@hgk.hr ili faks 032/441-463.

U pratećim dokumentima se također nalazi Vodič kroz postupak osiguranja potraživanja u slučaju blokade računa i u slučaju stečaja poslodavca.