Vrijeme održavanja: 27.11.2019.

Objavljeno: 14. 11. 2019. , Ažurirano: 25. 11. 2019.

U nastavku na radionice Tržište električne energije za poduzetnike koje su održane na inicijativu članica HGK zbog uočenog problema nedovoljnog poznavanja značajki tržišta električne energije, što kao posljedicu ima nepovoljnu cijenu koju poduzeća u konačnici plaćaju, Hrvatska gospodarska komora priprema poslovne razgovore predstavnika članica HGK s predstavnicima opskrbljivača električnom energijom.

Prvi takav susret održat će se u Županijskoj komori Vukovar (Zmajeva 1)  u srijedu, 27. studenoga, u 11 sati na kojem će se nakon kraćeg predstavljanja primjera korištenja energije Sunca (Tehnostan d.o.o. Vukovar) i predstavljanja programa vezanih uz obaveze energetske učinkovitosti od strane predstavnika opskrbljivača (HEP Opskrba d.o.o. i RWE Hrvatska d.o.o.) održati izravni pojedinačni razgovori vezani za mogućnost ugovaranja opskrbe električnom energijom, ali i drugih modela vezanih uz obaveze energetske učinkovitosti.

S obzirom da opskrbljivači imaju zakonsku obavezu ostvarivanja ušteda, međusobno ugovaranje mjera vezanih za energetsku učinkovitost ili proizvodnju energije iz obnovljivih izvora za vlastite potrebe obostrani je interes opskrbljivača i njihovih klijenata. Pri tome je opskrbljivač spreman ponuditi odgovarajuću realizaciju projekta uz projektno financiranje po ESCO modelu (naplata iz ušteda energije), a za detalje svakako je neophodno izravno razgovarati za svaki pojedinačni slučaj s predstavnicima opskrbljivača.

Za pripremu sastanaka potrebna nam je informacija o zainteresiranim sudionicima kako bi se predstavnici opskrbljivača pripremili za razgovor.

Ukoliko želite prisustvovati sastanku ili individualnim razgovorima s predstavnicima opskrbljivača električnom energijom molimo Vas da popunite prijavni obrazac ispod najkasnije do 25. studenoga do 10 sati.