Vrijeme održavanja: 12.12.2019.

Objavljeno: 12. 12. 2019. , Ažurirano: 16. 12. 2019.

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Vukovar je 12. prosinca na 6. svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća dodijelila plakete Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama s područja Vukovarsko-srijemske županije za ostvarene poslovne rezultate u 2018. godini.

Zlatna kuna se dodjeljuje prema jedinstvenim kriterijima, pokazateljima, ukupno njih 18, koji se izračunavaju na temelju rezultata poslovanja, odnosno financijskih izvješća tvrtki za proteklu godinu. Iz konkurencije se na samom početku isključuju javna, komunalna i poduzeća koja su prethodnu godinu zaključila s gubitkom te poduzeća s manje od 10 zaposlenika. Za sve tvrtke u konkurenciji izračunava se prosječni rang svih pokazatelja, a u uži izbor ulaze tvrtke s najboljim prosječnim rangom u svojoj kategoriji.

Na početku svečane sjednice Gospodarskog vijeća HGK – ŽK Vukovar nazočne je pozdravila predsjednica Županijske komore Vukovar Vinka Ivanković te je naglasila važnost prepoznavanja i priznavanja uspjeha u poslovanju. "Ovakva priznanja ne samo da prepoznaju dosadašnje uspjehe već potiču i na održavanje kontinuiteta uspješnosti, ali su i poticaj svim ostalima za dodatni trud i zalaganje", rekla je Ivanković. 

Dodjela plaketa zk žk Vukovar.JPG
Vinka Ivanković, predsjednica HGK – Županijske komore Vukovar; Izvor: HGK


Zlatne plakete najuspješnijim poduzećima u kategorijama malih, srednjih i velikih tvrtki uručili su predsjednica ŽK Vukovar Vinka Ivanković i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić.

U  konkurenciji malih trgovačkih društava za 2018. godinu nominirane su bile tvrtke: Cezareja d.o.o., Nijemci, Dinoza d.o.o., Bošnjaci, Euro Bau & Projektmanagment d.o.o., Rajevo selo, Istraživač Benz d.o.o., Nuštar te Seges d.o.o., Županja, a plaketu Zlatna kuna dobila je tvrtka Seges d.o.o. iz Županje.

U kategoriji srednjih trgovačkih društava nominirane su bile tvrtke: Cestorad d.d., Vinkovci, Grad-Export d.o.o., Vinkovci, Interier - mont d.o.o., Vukovar, Pro-team d.o.o., Vukovar te Slavonija-Bošković d.o.o., Cerna, a plaketu Zlatna kuna dobila je tvrtka Grad-Export d.o.o., Vinkovci.

U kategorije velikih trgovačkih društava nominirane su bile tvrtke: Boso d.o.o., Vinkovci, Dilj d.o.o., Vinkovci, Drvna industrija Spačva d.d., Vinkovci, Pekar d.o.o., Vinkovci te Same Deutz-Fahr Žetelice d.o.o., Županja, a plaketu Zlatna kuna dobila je tvrtka Boso d.o.o., Vinkovci.

Na svečanoj su sjednici gospodarskog vijeća, prema već ustaljenom običaju, uručena i priznanja tvrtkama koje u 2019. godini slave važnije obljetnice kontinuiranog poslovanja (20 i više godina). Tako je za 70 godina kontinuiranog rada priznanje dobila tvrtka Veterinarska stanica d.o.o. Županja, a za pedeset godina kontinuiranog rada tvrtka Elektroservis d.o.o. Vinkovci. Za dvadeset godina kontinuiranog poslovanja nagrađene su tvrtke: Plinara istočne Slavonije d.o.o. Vinkovci, Iločki podrumi d.d. Ilok, Nexus d.o.o. Cerna, Suhomont d.o.o. Vinkovci, Efikasnost d.o.o. Vinkovci, Auto škola Poligon d.o.o. Županja, Veterinarska ambulanta Nela d.o.o. Ivankovo, Syndicus d.o.o. Vinkovci,  M-Felicita d.o.o. Vukovar, Tabella d.o.o. Vinkovci, Nautica Vukovar d.o.o. Vukovar.

Na kraju sjednice je župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić čestitao nagrađenima te im zahvalio na njihovu doprinosu zapošljavanju i razvoju županije. Predstavio je aktivnosti za poticanje poduzetništva i demografske mjere kojima se nastoje preokrenuti negativni trendovi u županiji te je najavio pokretanje dislociranog studija drvne tehnologije u Vinkovcima, koji će započeti s radom akademske godine 2020./2021. 

dodjela plaketa ZK ŽK Vukovar 3.JPG
Svečana sjednica Gospodarskog vijeća ŽK Vukovar; Izvor: HGK