Vrijeme održavanja: 14.12.2016.

Objavljeno: 14. 12. 2016. , Ažurirano: 16. 12. 2016.

Županijska komora Vukovar je u srijedu, 14. prosinca, na desetoj svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća dodijelila plakete Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama s područja Vukovarsko-srijemske županije za ostvarene poslovne rezultate u 2015. godini, u želji da ih nagradi, ali i potakne na održavanje kontinuiteta uspješnosti. Nagrađeni su sljedeći:

  • velika trgovačka društva – Zlatnu plaketu dobila je Spačva d. d., koja je u 2015. imala 705 zaposlenih i ukupan prihod od 168 milijuna kuna te dobit od 6,5 milijuna kuna. Tvrtka je osnovana 1956. godine u Vinkovcima i bavi se proizvodnjom drvnih proizvoda (parketa, seljačkih podova, vrata, furnira) i bioenergenata (peleti i briketi), a najvećim dijelom okrenuti su izvozu na europska tržišta. Spačvu danas čini pet tvornica: pilana, parketarija, finala (finalnih proizvoda), tvornica furnira te tvornica bioenergenata, u čiji su pogon u posljednje vrijeme uložena znatna investicijska sredstva.

  • srednja trgovačka društva – Zlatnu je plaketu dobila tvrtka Triko d. o. o. iz Iloka. Osnovana je 2007. godine i bavi se proizvodnjom trikotaže prepoznatljivih boja i kvalitete za svjetski poznatu tvrtku Benetton. Uz iločki pogon, tvrtka ima pogon i u Lovasu. U 2015. godini imala je oko 160 djelatnika, a ostvarila je ukupan prihod od 9,3 milijuna kuna i dobit od 81 tisuće kuna.

  • mala trgovačka društva – Zlatnom je kunom nagrađena tvrtka Vigus d. o. o. iz Vinkovaca. Tvrtka je osnovana 1995. godine i bavi se proizvodnjom slastičarskih proizvoda, dekoracijom prostora te iznajmljivanjem pagoda i šatora za razne prigode. U 2015. godini ostvarila je prihod od 1,5 milijuna kuna i dobit od 22 tisuće kuna. 

    Priznanja su dobile i tvrtke koje slave značajnije obljetnice, a popis tih tvrtki nalazi se u priloženim dokumentima.