Objavljeno: 13. 03. 2018. , Ažurirano: 03. 05. 2018.

Hrvatska gospodarska komora poziva vas na akciju Kupujmo hrvatsko koja će se održati u četvrtak i petak, 3. i  4. svibnja, od 9 do 19 sati na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru.

Istodobno će se s predstavljanjem hrvatskoga gospodarstva akcijom Kupujmo hrvatsko u Vukovaru održavati predstavljanje kulturne baštine na Festivalu nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija Svi (za)jedno – hrvatsko naj. Cilj je festivala jačanje položaja tog dijela naše zemlje kao poželjnog turističkog odredišta, čime bi se poboljšale sve grane gospodarstva u ovoj regiji Republike Hrvatske.

Akcija je promotivno-prodajna, a cilj je njome educirati i osvijestiti širu javnost, posebno najmlađe, njihovim uključivanjem u akciju o važnosti kupovanja hrvatskih proizvoda kao pokretača otvaranja novih radnih mjesta te očuvanja postojećih, uz povećanje konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva. 

Svi sudionici (izlagači) moraju imati svu zakonom propisanu dokumentaciju: sanitarni certifikat, registraciju tvrtke, obrta, kućne radinosti, udruge i sve ostalo što je potrebno za pribavljanje dopuštenja za prodaju robe na otvorenom prostoru. Kod prodaje prehrambenih proizvoda, alkohola i lako pokvarljivih proizvoda moraju se poštovati svi propisani sanitarni i zdravstveni propisi. Sudionici (izlagači) koji planiraju prodavati proizvode ili usluge tijekom ove akcije obvezni su izdavati fiskalne račune. Izlagači su obvezni dopremiti proizvode na mjesto prodaje, osigurati propisane specifične uvjete za čuvanje i prodaju proizvoda te osigurati odgovornu osobu za prodaju.

Napomena:

Članice Hrvatske gospodarske komore neće sudjelovati u troškovima organizacije ove akcije koja je, kao i dosad, promotivno-prodajna, a njihove će troškove u cijelosti snositi HGK. Nečlanice (OPG-ovi, obrti i udruge/zadruge) plaćaju kotizaciju u iznosu od 500 kuna ako nisu tijekom 2017. godine platili članarinu HGK.

Ako su nečlanice HGK zainteresirane za članstvo u Komori, da postanu njene dobrovoljne članice (godišnja članarina iznosi 504 kune), dobile bi sve beneficije besplatnog izlaganja na klasičnim oblicima akcija Kupujmo hrvatsko za ovu godinu. Detalje o dobrovoljnom članstvu u HGK možete pronaći OVDJE.

Za sudjelovanje u statusu izlagača možete se prijaviti putem prijavnog obrasca u pratećim dokumentima na ovoj stranici.

Kontakti za sve informacije:

  • Tomislava Ravlić, pomoćnica direktora Sektora za trgovinu; tel.: + 385 1 4561-611, e-mail: travlic@hgk.hr
  • Tihana Buić, viša stručna suradnca Sektora za trgovinu; tel.: +385 1 4561-550, e-mail: tbuic@hgk.hr
  • Županijska komora Vukovar: Barbara Didović, stručna referentica Županijske komore Vukovar; tel.: +385 32 441-155, e-mail: bdidovic@hgk.hr