Vrijeme održavanja: 08.01.2019.

Objavljeno: 08. 01. 2019. , Ažurirano: 10. 01. 2019.

Na prijedlog tvrtki članica, na konstituirajućoj sjednici Gospodarskog vijeća ŽK Virovitica održanoj 8. siječnja, za predsjednika Gospodarskog vijeća i ŽK Virovitica, za razdoblje 2019. – 2023., jednoglasno je izabran Zlatko Pleša, direktor za korporativne poslove Hrvatskih duhana Virovitica, a za zamjenika predsjednika Mario Mareković, direktor proizvodnje tvrtke Dam iz Lozana, te članovi Gospodarskog vijeća iz 11 tvrtki koje su vodeće u svojim područjima u Županiji.

Dosadašnjem predsjedniku ŽK Virovitica Ivanu Slamiću istekao je mandat.

DSC02312.jpg
Konstituirajuća sjednica Gospodarskog vijeća ŽK Virovitica; Izvor: HGK - ŽK Virovitica

Potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević uime Hrvatske gospodarske komore uručio je Ivanu Slamiću zahvalnicu za doprinos u razvoju i jačanju komorskog sustava u proteklih 25 godina, istaknuvši da je prema rezultatima rada ŽK Virovitica jedna od ponajboljih u sustavu HGK.
Upoznao je prisutne i s najaktualnijim gospodarskim kretanjima te čestitajući novoizabranom predsjedniku, zamjeniku predsjednika i članovima Gospodarskog vijeća, poželio da nastave kontinuitet izuzetnih rezultata rada ŽK Virovitica, a na korist gospodarstva i članica HGK.

Na sjednici je jednoglasno usvojeno izvješće o radu ŽK Virovitica u proteklom četverogodišnjem razdoblju te plan aktivnosti za 2019. godinu.