Vrijeme održavanja: 25.02.2016.

Objavljeno: 25. 02. 2016. , Ažurirano: 14. 09. 2016.

ŽK Virovitica održala je u vijećnici Virovitičko-podravske županije u četvrtak, 25. veljače, gospodarski forum Kosovo – zemlja partner.

Pozdravne riječi uputile su obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i veleposlanica Republike Kosovo u Republici Hrvatskoj Shkëndije Geci Sherifi koja je predvodila izaslanstvo svoje zemlje, a izrazila je zadovoljstvo dugogodišnjom tradicijom dobrih odnosa. Istaknula je da su mogućnosti za proširenje suradnje velike te ih svakako treba iskoristiti.  

Susretu je prisustvovao pomoćnik ministra Krutan Kajtazi i ostali predstavnici političkog života Kosova, a iz Virovitičko-podravske županije dožupani, gradonačelnici, načelnici općina te ostali predstavnici jedinica lokalne uprave i samouprave.

Na forumu su, uz članove poslovne zajednice Kosova, koje je predvodio savjetnik predsjednika Gospodarske komore Kosovo Berat Rukiqi i Virovitičko-podravske županije koje je predvodio predsjednik ŽK Virovitica Ivan Slamić, bili nazočni predstavnici najznačajnijih tvrtki iz različitih djelatnosti s područja Virovitičko-podravske županije.

Predavanje Kako poslovati s Kosovom održao je savjetnik predsjednika Gospodarske komore Kosovo Berat Rukiqi, a direktor Odjela za vinogradarstvo i vinarstvo u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Kosova Bekim Hoxha govorio je o gospodarskoj suradnji, s naglaskom na ruralnom razvoju.