U Virovitici predstavljena knjiga Anđelka Milardovića Politološki razgovorni leksikon

HGK - ŽK Virovitica
Predstavljanje knjige prof.dr.sc. Anđelka Milardovića u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici

U Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici 12. je rujna, u suorganizaciji s HGK – Županijskom komorom Virovitica, pred izuzetno velikim brojem prisutnih održano predstavljanje knjige Anđelka Milardovića Politološki razgovorni leksikon i razgovori o stanju demokracije u RH i Europi.

20170912_184540.jpg
Prof. dr. sc. Anđelko Milardović, predsjednik HGK – ŽK Virovitica Ivan Slamić i informator studijsko-znanstvenog odjela Gradske knjižnice i čitaonice Hrvoje Belobrk (zdesna nalijevo); Izvor: HGK – ŽK Virovitica.

U uvodnom se dijelu nazočnima obratio informator Studijsko-znanstvenog odjela Gradske knjižnice i čitaonice Hrvoje Belobrk, koji je zahvalio prof. dr. sc. Milardoviću i HGK – Županijskoj komori Virovitica na suradnji u organizaciji ovakvih skupova u prošlosti, uz očekivanja da se suradnja nastavi i ubuduće. 
Ujedno je rekao da su zbog toga na jednome mjestu izložili sva djela prof. dr. sc. Anđelka Milardovića, koja se nalaze u njihovu fundusu, a dostupna su članovima Gradske knjižnice i čitaonice.

Predsjednik HGK – Županijske komore Virovitica Ivan Slamić naglasio je da Županijska komora Virovitica kontinuirano, u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom u Virovitici, organizira najmanje jednom godišnje predavanja o pretežito gospodarskim temama, kao i o pitanjima i temama važnim ne samo za širu poslovnu zajednicu nego za društvo u cjelini.
Prezentacija ove knjige, a osobito demokracija, jedno je od temeljnih pitanja suvremenog društva te je stoga zahvalio prof. Milardoviću na dolasku u Viroviticu i približavanju ove teme velikom broju okupljenih.

20170912_175117_resized.jpgPredsjednik HGK – ŽK Virovitica Ivan Slamić, Anđelko Milardović i urednik Pitomog radija Pitomača Zvonko Horvat (zdesna nalijevo); Izvor: HGK – ŽK Virovitica

Prof. dr. sc. Milardović izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Gradskom knjižnicom i čitaonicom u Virovitici i HGK – Županijskom komorom Virovitica, podsjećajući da je prije sedam godina održano i predstavljanje njegove knjige Zapadni balkon.
Rekao je da se u knjizi Politološki razgovorni leksikon nalazi 40 razgovora objavljenih u proteklih petnaest godina, presjek ključnih pojmova i tema kojima se autor bavio, ali i onih koji su bili od interesa za medije. Analitički se osvrnuo na navedene razgovore i obrazložio njihovu specifičnosti ističući korelaciju između tih razgovora i nekih aktualnih događanja.

Nakon predstavljanja knjige, Milardović je razgovarao s prisutnima te odgovarao na brojna pitanja o stanju i razvoju demokracije.

Milardović je inicirao model „2 x 4“, koji bi trebalo ugraditi u izborni zakon, ne misleći pritom ni na koga osobno, već imajući na umu da bi to omogućilo regeneraciju vodećih i rukovodnih pozicija te otvarajući mogućnost i nadu mladima i sposobnima da mogu doći na te pozicije, a ne da svoju životnu sreću traže emigrirajući u strane zemlje.

 

Kontakti

  • Županijska komora Virovitica Adresa: Trg kralja Tomislava 6 33000 Virovitica Email: hgkvi@hgk.hr Tel: +385 33 725 150 Fax: +385 33 722 150 predsjednik: Ivan Slamić direktor: Milan Vanđura
  • Milan Vanđura Direktor Tel: +385 33 726 150 Email: mvandura@hgk.hr