Vrijeme održavanja: 26.01.2016.

Objavljeno: 26. 01. 2016. , Ažurirano: 14. 09. 2016.

U Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici, u utorak, 26. siječnja, Miodrag Šajatović održao je promociju svoje knjige Kad vjetar puše, i purani lete, u organizaciji ŽK Virovitica, tjednika Lider i tvrtke Tvin iz Virovitice te u suorganizaciji Gradske knjižnice i čitaonice.

Uvodno su se nazočnima obratili Višnja Romaj, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice i Ivan Slamić, predsjednik ŽK Virovitica i direktor Tvina iz Virovitice.

Uz autora Miodraga Šajatovića, o knjizi su govorili Mirko Galić, kolumnist i Mladen vedriš s Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Miodrag Šajatović jest Virovitičanin koji se novinarstvom počeo baviti u Virovitičkom listu i na Radiju Virovitici. Radio je kao novinar, zamjenik glavnog urednika i urednik Poleta, kao suradnik u Startu i u novinama Danas.
1989. godine inicirao je i pokrenuo prilog Poslovni svijet u Večernjem listu, 2002. pokreće Poslovni tjednik i Poslovni dnevnik, a 2005. tjednik Lider, izuzetno cijenjen u poslovnoj zajednici i ostaloj čitateljskoj publici.

Izbor kolumni objavljenih od 2005. do 2015. godine u tjedniku Lider – predstavlja autentičan pogled na aktualne događaje s argumentiranim preporukama i rješenjima.
Tijekom deset godina objavljeno je više od 500 kolumni, većina kojih je aktualna i danas, a u knjizi se nalazi 135 za koje autor smatra da mogu obilježiti desetljeće.

Ako se na pogreškama uči, jesmo li platili dovoljnu cijenu za novo vrijeme? Desetljeće s nizom pogrešaka, promašaja i izgubljenog vremena mora biti pouka za budućnost. Knjiga kroničara Miodraga Šajatovića  priručnik je za one koji poduzetnicima kroje budućnost. Dokument vremena obilježenog žestokim uzletom, šestogodišnjom recesijom i krhkim oporavkom.