Vrijeme održavanja: 24.10.2019.

Objavljeno: 28. 10. 2019. , Ažurirano: 29. 10. 2019.

Predstavnici ŽK Virovitica, predsjednik Zlatko Pleša i direktorica Kristina Pleša sa suradnicima, posjetili su tvrtku Anka d.o.o. u Slatini.

Tvrtki se bavi proizvodnjom specijalizirane luksuzne opreme, odnosno prikolica i kamiona za transport konja. Glavnina same proizvodnje odvija se upravo u pogonu u Slatini gdje se naručene osovine i šasije kamiona opremaju prema specifičnim i individualnim zahtjevima naručitelja. Kupci i narudžbe dolaze iz Europe i cijelog svijeta.

Anka d.o.o. započela je proizvodnju 2015. godine, u prostoru bivšeg Elektormaterijala, s pet iskusnih radnika koji su za vlasnika radili u Njemačkoj. Tvrtka trenutno zapošljava 37 radnika, a od 2015. do 2017. godine u proizvodnju je investirala ukupno 15 milijuna kuna. Sstalno zapošljavaju nove radnike koje prvo osposobljavaju za specifičan posao. Razmišljaju o proširenju obujma proizvodnje što će također rezultirati novim zaposlenjima, a planiraju i investiciju u izgradnju hale u koju će instalirati suvremenu lakirnicu.

Direktor tvrtke Anka d.o.o. Goran Šarabok pokazao je predstavnicima ŽK Virovitica hale u kojima se odvija proizvodnja.

Predstavnici ŽK Virovitica predstavili su direktoru tvrtke i suradnicima usluge HGK i ostale pogodnosti za članice, uz naglasak na novu uslugu Digitalna komora te znakove Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko, te nastup na sajmovima u organizaciji HGK.