Vrijeme održavanja: 08.04.2019.

Objavljeno: 02. 04. 2019. , Ažurirano: 08. 04. 2019.

U ŽK Virovitica 8. travnja, u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova – Policijske uprave virovitičko-podravske i ŽK Virovitica, održano je predavanje Zakonska regulativa prijevoza u cestovnom prometu.

U uvodnom dijelu policijski je službenik za prometnu preventivu Postaje prometne policije Virovitica Dario Gazibara govorio o prometnim nesrećama u 2018. godini na području Virovitičko-podravske županije, s osvrtom na sudjelovanje vozača teretnih vozila u prometnim nesrećama te o najčešćim prekršajima vozača teretnih vozila.

Predavanju su prisustvovali i predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture – Službe inspekcije cestovnog prijevoza: voditelj Odjela inspekcije cestovnog prijevoza u Osijeku Franc Hajdinjak, voditelj Odjela inspekcije cestovnog prijevoza u Zagrebu Marko Krobot i viši inspektor specijalist – predavač Damir Paj.

DSC02685.jpg
Sudionici na predavanju o zakonskoj regulativi prijevoza u cestovnom prometu; Izvor: HGK

Predavanju je prisustvovalo više od 20 predstavnika gospodarskih subjekata, institucija i vozača teretnih vozila s područja Virovitičko-podravske županije, koji su dobili odgovore na niz konkretnih pitanja i objašnjenja u vezi s pravilnom primjenom zakonske regulative prijevoza u cestovnom prometu.