Senzoričko ocjenjivanje meda u Virovitici
Izvor: Virovitičko-podravska županija
Autor: Kristijan Toplak

Održano senzoričko ocjenjivanje meda u Virovitici


Objavljeno: 15. 09. 2020. , Ažurirano: 15. 09. 2020.


U organizaciji Virovitičko-podravske županije i ŽK Virovitica, a u suradnji s pčelarskim udrugama s područja županije, u prostorima Udruženja obrtnika Virovitica, 14. rujna je održano senzoričko ocjenjivanje meda na kojem su ocijenjena 72 uzorka meda, u sklopu 15. županijskog i 12. međunarodnog ocjenjivanje meda. Na ocjenjivanju je bilo najviše cvjetnog i bagremovog meda.

Senzoričko ocjenjivanje je obavilo ocjenjivačko povjerenstvo na čelu s eminentnim sveučilišnim profesorom Draganom Bubalom s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a u njemu su još bili: Lidija Svečnjak (Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Saša Prđun (Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Andrea Poslek (HGK – ŽK Virovitica), Edita Černi (Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije), Ivan Ivanec (Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije) i Ljubica Kravarščan (Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede – Podružnica Virovitičko-podravske županije).

IMG_6227-Custom.jpg
Senzoričko ocjenjivanje meda u Virovitici; Izvor: www.icv.hr


Ocjenjivanje meda provedeno je u skladu s Pravilnikom o kvaliteti meda i drugih pčelinjih proizvoda u Republici Hrvatskoj i standarda za med Europske unije a rezultati će biti objavljeni javno, kada će na prigodnoj svečanosti biti uručena priznanja i Zlatna žlica za najbolji med.