Vrijeme održavanja: 10.05.2019.

Objavljeno: 14. 05. 2019. , Ažurirano: 14. 05. 2019.

U sklopu 17. Međunarodnog sajma turizma i ekologije List u Lukavcu u BiH, održan je i stručni skup Kontinentalni turizam – razvojne šanse BiH.

Uvodno predavanje održao je predsjednik Gospodarske / Privredne komore Federacije BiH Marko Šantić. U izuzetnom predavanju istaknuo je sve aspekte determiniranosti turističke ponude i potražnje u BiH te makropoziciju BiH, s turističkom ponudom zemalja u okružju, naglašavajući pritom važnost i značaj razvijene i odgovarajuće prometne infrastrukture za rast turističke potražnje.

20190510_132713.jpgPanelisti stručnog skupa; Izvor: HGK

U drugom dijelu stručnog skupa organiziran je panel u kojem su predstavljeni sajmovi iz BiH, Hrvatske i Srbije te njihovo odražavanje na turističku potražnju.

Viroexpo je međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede u Virovitici, a njegov značaj za razvoj poduzetništva i turističke potražnje predstavio je samostalni savjetnik u HGK – Županijskoj komori Virovitica i član Organizacijskog odbora sajma Milan Vanđura.

20190510_112030.jpgPredstavnici Organizacijskog odbora sajma, Aziz Čačković, predsjednik i Dino Kalesić, član, uručili su zahvalnicu Milanu Vanđuri, samostalnom savjetniku u ŽK Virovitica; Izvor: HGK

Uoči početka stručnog skupa, Milanu Vanđuri u ime organizatora sajma predstavnici Organizacijskog odbora sajma Aziz Čačković, predsjednik i Dino Kalesić, član, uručili su Zahvalnicu za dugogodišnje promicanje međuregionalne suradnje, međukomorskih odnosa, stjecanje i jačanje prijateljstva, snažnu podršku razvoju sajamskih aktivnosti u široj regiji te za snažnu potporu i napore u očuvanju najdragocjenijih ljudskih vrijednosti i tradicija.