Vrijeme održavanja: 25.03.2019.

Objavljeno: 19. 03. 2019. , Ažurirano: 16. 09. 2019.

U sklopu tradicionalnog obilježavanja Svjetskog i europskog tjedna novca, 25. ožujka u Strukovnoj školi Virovitica održana je edukacija za učenike završnih razreda srednjih škola Virovitičko-podravske županije.

Edukaciji su prisustvovali učenici i profesori Strukovne škole Virovitica, Tehničke škole Virovitica, Industrijsko-obrtničke škole Virovitica, Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici, Srednje škole Stjepana Ivšića iz Orahovice i Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače.

Svjetski i europski tjedan novca obilježava se kako bi se financijskim obrazovanjem unaprijedila razina financijske pismenosti te učenicima i građanima omogućilo stjecanje financijske kompetencije, nužne u svakodnevnom privatnom i poslovnom životu. 

U uvodnom dijelu nazočne su pozdravili ravnateljica Strukovne škole Virovitica Pavica Biondić Ivanković i direktor HGK – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura.

O važnosti financijske pismenosti i Hanfinoj ulozi govorio je Hanfin predstavnik Goran Bakula.

20190325_111030.jpg
Goran Bakula, HANFA; Izvor: HGK

O bankarstvu i upravljanju osobnim financijama govorila je predstavnica Zagrebačke banke Kristina Dvojak.

20190325_113120.jpgPredstavnica Zagrebačke banke Kristina Dvojak; Izvor: HGK

O ulozi i značaju osiguranja govorio je predstavnik GRAWE-a Hrvatska Hrvoje Svoboda.

20190325_115600.jpgHrvoje Svoboda iz Grawea Hrvatska; Izvor: HGK

O tržištu kapitala i investicijskim fondovima govorila je predstavnica HPB Investa Romana Sabljić.

Edukaciju u kojoj je interaktivno sudjelovalo više od 50 učenika završnih razreda srednjih škola organizirali su HGK – Sektor za financijske institucije i ekonomske analize i HGK – Županijska komora Virovitica, u suradnji s financijskim institucijama.