Vrijeme održavanja: 26.02.2016. - 28.02.2016.

Objavljeno: 26. 02. 2016. , Ažurirano: 14. 09. 2016.

ŽK Virovitica, kao jedan od organizatora 21. Viroexpa, Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, koji će se održati u Virovitici, 26. – 28. veljače, izuzetno pridonosi organizaciji sajma.

ŽK Virovitica koordinirala je nastup i sudjelovanje 434 izlagača na ovogodišnjem sajmu, od čega je 200 izlagača iz 19 stranih zemalja te 234 izlagača su iz Hrvatske.

Od 234 izlagača iz Hrvatske, s područja Virovitičko podravske županije, na zajedničkom izložbenom prostoru HGK svoje će proizvode izlagati 150 izlagača, od čega je 12 članica Strukovne grupe graditeljstva i projektiranja, 31 članica Grupacije pčelarstva te Grupacije vinogradarstva i voćarstva, za 103 članice Udruga vinogradara i voćara.

Iz ostalih županija predstavljat će se 84 izlagača i to: 30 izlagača iz Koprivničko-križevačke županije, 12 iz Osječko-baranjske, po devet izlagača iz Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske  županije, pet iz Zagrebačke županije, po tri iz Brodsko-posavske, Varaždinske i Vukovarsko-srijemske županije, te po dva izlagača iz Karlovačke, Krapinsko-zagorske, Požeško-slavonske, Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije.

Na Gospodarskom forumu Kosovo – zemlja partner, koji će se održati u četvrtak, 25. veljače od 15 sati, dan uoči otvorenja 21. Viroexpa, u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, uvodno predavanje: Osobitosti gospodarstva Virovitičko-podravske županije i vanjskotrgovinska razmjena Virovitičko-podravske županije i Kosova, održat će predstavnici ŽK Virovitica, direktor Milan Vanđura i viša stručna suradnica za međunarodne poslove i povjerenica za EU Suzana Kolesarić.

Tradicionalni poslovni susret predstavnika, više od 30 gospodarskih, privrednih i trgovačko-industrijskih komora iz inozemstva, te županijskih komora iz sustava HGK i predstavnika sajmova, održat će se u ŽK Virovitica, u petak, 26. veljače, od 8 sati i 30 minuta do 10 sati.

Vodeći brigu o stalnoj edukaciji članova poslovne zajednice, Odjel za razvoj ljudskih potencijala ŽK Virovitica dogovorio je pet stručnih predavanja, koja će se održati u subotu, 27. veljače, u 9 sati, u Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije, a održat će ih Zrinka Dugonjić, viša stručna savjetnica u Upravi za veterinarstvo i sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede, te eminentni sveučilišni profesori: Tonći Lazibat, prorektor Sveučilišta u Zagrebu,  Lajoš Žager, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Nikola Knego s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Marinko Petrović, voditelj Odjela za zajedničke i potvrdne analitičke  metode u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar u Zagrebu.

ŽK Virovitica napravila je i raspored sva 434 izlagača na sajamskom prostoru te ih je unijela u katalog sajma, a na sajmu provodi anketu među izlagačima i analizira je.