Poziv gospodarstvenicima za sudjelovanje u poslovnim razgovorima i predstavljanju u Litvi

HGK
ŽK Varaždin

ŽK Varaždin, u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Republici Litvi iz Vilniusa i Trgovinskom, industrijskom i obrtničkom komorom Siauliai (http://www.rumai.lt/eng), organizira poslovne razgovore i predstavljanje tvrtki na Sajmu poslovanja i dostignuća od 30. studenoga do 2. prosinca u litavskom gradu Šiauliau (čit. Šiulai).

Razgovori tvrtki i sajamsko predstavljanje odvijat će se na jednome mjestu, u Šiauliau Areni, a prema interesu hrvatskih tvrtki, moguće je organizirati i posjete određenim litavskim poduzećima.

Više informacija o sajmu dostupno je na sljedećem linku: http://www.rumai.lt/eng/News/Exhibition-Siauliai-2017/INVITATION-TO-PARTICIPATE-IN-BUSINESS-AND-ACHIEVEMENT-EXHIBITION-SIAULIAI-2017.

Šiauliau ima oko 130.000 stanovnika i industrijsko je središte i glavni grad Regije Šiauliau – takozvane Sjeverne Litve te je udaljen 200-tinjak kilometara od glavnoga grada Vilniusa. Upravo se tu proizvodi najviše kože u Litvi, jaka je industrija obuće, proizvodnja lanenih vlakana, konditorska industrija, ali i metalska, elektroindustrija, strojogradnja, drvna industrija i građevinarstvo, tu je smještena i kargo zračna luka, a uskoro planiraju izgradnju velikog željezničkog čvorišta.

Litavske tvrtke za poslovne razgovore animirat će naši litavski partneri na temelju iskazanoga interesa hrvatskih tvrtki.

Svi zainteresirani za poslovnu suradnju s litavskim tvrtkama, oni koji traže određenoga poslovnog partnera u Litvi i žele proširiti svoje poslovanje na to tržište, mogu se prijaviti putem online prijave, najkasnije do 2. listopada.

O konačnom programu posjeta gospodarstvenika, definitivnom popisu zainteresiranih litavskih tvrtki i rasporedu poslovnih razgovora te o ostalim pojedinostima naknadno ćemo vas i na vrijeme obavijestiti. Kontakt-osoba u ŽK Varaždin jest Ksenija Mikšaj (kmiksaj@hgk.hr, 042/405-470 i 042/405-405).

 

 

Kontakti

  • Županijska komora Varaždin Adresa: Petra Preradovića 17 42000 Varaždin Email: hgkvz@hgk.hr Tel: +385 42 405 405 Fax: +385 42 405 401 predsjednik: Dragutin Gložinić direktorica: Snježana Marciuš
  • Ksenija Mikšaj viša stručna suradnica Tel: +385 42 405 470 Email: kmiksaj@hgk.hr