Zeleno želimo – Povezivanje zelene turističke ponude zaleđa s registriranom prirodnom i kulturnom baštinom

Zeleno želimo logo
Županijska komora Varaždin započela je 1. rujna 2017. s provedbom projekta Zeleno želimo čije je financiranje odobreno u okviru prvog natječaja Interreg V-A Slovenija – Hrvatska 2014. – 2020. Aktivnosti projekta vezane su uz Prioritetnu os 2 Očuvanje i održivo korištenje prirodnih i kulturnih resursa, a specifični je cilj programa aktivna zaštita baštine održivim turizmom.

U Bokračima u Sloveniji 18. i 19. rujna održala se konferencija projekta Zeleno želimo te je službeno započeo EU projekt čije je financiranje odobreno u okviru prvog natječaja Interreg V-A Slovenija – Hrvatska 2014. – 2020.

Uz HGK – Županijsku komoru Varaždin, u projektu sudjeluju i Grad Ludbreg i TZ Grada Varaždina te sa slovenske strane KGZS – Kmetijsko gozdarski zavod Murska Sobota kao vodeći partner, IAS – Institut za napredne tehnologije i razvoj Murska Sobota, Zavod Marianum Veržej i Zavod za okolje in turizem Dobrovnik.

Glavni je cilj projekta stvoriti i implementirati nove turističke sadržaje na projektnom području na temelju aktivnog uključivanja kulturne i prirodne baštine, u kombinaciji sa zanimljivim sadržajem iz zaleđa, tj. ruralnih krajeva koji okružuju gradove te ciljnim skupinama omogućiti nova iskustva i, s druge strane, učinkovitije ponuditi nasljeđe i sadržaj u zaleđu održivim turizmom.

Rezultat projekta bit će povećana privlačnost prekograničnog područja zbog novog turističkog proizvoda koji će uključivati prirodnu i kulturnu (materijalnu i nematerijalnu) baštinu, povezanu sa zanimljivim sadržajem iz zaleđa. U sklopu projekta razvit će se četiri turistička mikroproizvoda na četiri mikrolokacije, po dva sa svake strane granice, te će biti povezani u jedan zajednički prekogranični turistički proizvod.

Projekt traje 30 mjeseci, a proračun mu je 836.515,00 eura.

18.9.2017-12.JPGlogo SLO-HR.png

logo SLO-HR;.

Sudionici – Zeleno želimo; Izvor: HGK

Kontakti

  • Županijska komora Varaždin Adresa: Petra Preradovića 17 42000 Varaždin Email: hgkvz@hgk.hr Tel: +385 42 405 405 Fax: +385 42 405 401 predsjednik: Dragutin Gložinić direktorica: Snježana Marciuš
  • Snježana Štiber viša stručna referentica Tel: +385 42 405 491 Email: sstiber@hgk.hr