ŽK Varaždin: Održan stručni skup Zapošljavanje i rad osoba s invaliditetom – prilika, a ne namet

HGK
Snježana Marciuš, Davorko Vidović
Vrijeme održavanja: 01.06.2017.
Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, u suradnji sa ŽK Varaždin, održao je 1. lipnja stručni skup Zapošljavanje i rad osoba s invaliditetom – prilika, a ne namet.

Cilj stručnog skupa bio je ponuditi odgovore na pitanja koji su izazovi i mogućnosti u zapošljavanju i radu osoba s invaliditetom iz pozicije poslodavaca i osoba s invaliditetom, zašto je za podizanje konkurentnosti važno zapošljavati osobe s invaliditetom, kakvi su poticaji osigurani i kako ih ostvariti, kakve su mogućnosti za radnike kod kojih dođe do smanjenja radnih sposobnosti, kako ispuniti kvotu, dobiti novčanu nagradu i što su to zamjenske kvote.

Skup je otvorio savjetnik  za radnu politiku i zapošljavanje HGK Davorko Vidović i zamjenica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Mira Pekeč-Knežević koja je  istaknula kako su poslodavci dužni osigurati osnovne preduvjete da bi se osoba s invaliditetom mogla zaposliti, napomenuvši kako među njima ima mnogo obrazovanih, stručnih i kompetentnih ljudi te da je da je jedna od najčešćih prepreka pri njihovu zapošljavanju prilagodba.

Na skupu su uz predstavnike Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom sudjelovali i predstavnici Instituta za razvoj tržišta rada, HZZ Regionalnog ureda Varaždin te poslodavci koji su iznijeli svoja iskustva.

Kontakti

  • Županijska komora Varaždin Adresa: Petra Preradovića 17 42000 Varaždin Email: hgkvz@hgk.hr Tel: +385 42 405 405 Fax: +385 42 405 401 predsjednik: Dragutin Gložinić direktorica: Snježana Marciuš
  • Marina Kezić Mekota stručni suradnik Tel: +385 42 405 412 Email: mkezic@hgk.hr