Vrijeme održavanja: 21.04.2017.

Objavljeno: 26. 04. 2017. , Ažurirano: 26. 04. 2017.

Predstavnice Županijske komore Split posjetile su tvrtku Pomorski centar za elektroniku d. o. o. (PCE) u Splitu, a primio ih je i kroz pogone proveo direktor Branko Lubina sa suradnicima.

Tvrtka Pomorski centar za elektroniku d. o. o. u stopostotnom je vlasništvu Republike Hrvatske i ima status tvrtke od strateškog interesa. Osnovana je Odlukom Vlade Reublike Hrvatske 17. travnja 1992. godine s temeljnom zadaćom tehničkog održavanja i razvoja visoko sofisticiranih elektroničkih uređaja i sustava za potrebe Hrvatske vojske i civilnog tržišta. Nakon 25 godina postojanja uz stručnost i dugogodišnje iskustvo zaposlenika, spremni su za osvajanje novih tržišta.

Posluje se u dvjema poslovnim zgradama i u nekoliko objekata ukupne površine otprilike 7000 četvornih metara, u kojima radi 52 zaposlenika.

Temeljna djelatnost PCE pretežno je usmjerena prema poslovima za potrebe Hrvatske vojske (uglavnom za Hrvatsku ratnu mornaricu) i obuhvaća poslove tehničkog održavanja, dok se na civilnom tržištu obavljaju isključivo poslovi tehničkog održavanja za domaće brodare.

Djelatnost proizvodnje za inozemnog partnera započela je 1994. godine kada je sklopljen  ugovor s američkom tvtkom EATON za obaljanje radova, sklapanja raznih sklopova za kućanske aparate (lohn-poslovi) i obavlja se do danas. Prema tom ugovoru PCE daje radnu snagu, prostor, energente, a inozemni partner daje materijal, tehnologiju, strojeve i usluge marketinga. Tvrtka EATON u međuvremenu je triput mijenjala vlasnika, a trenutni je tvrtka Robertshaw.

U razgovoru je istaknuto obostrano zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te su dogovorene buduće zajedničke aktivnosti, s naglaskom na sudjelovanje tvrtke na sajmovima u organizaciji HGK i mogućnostima izlaska na nova inozemna tržišta.

Predstavnici tvrtke upoznati su s uslugama koje su na raspolaganju članicma HGK, poput online Kataloga hrvatskih proizvoda, Baze poslovne suradnje, Tenderi.hgk.hr itd., a sve s ciljem jačanja internacionalizacije poslovanja te boljeg pozicioniranja tvrtke na domaćem tržištu.

1.jpg

; Izvor: ; Snimio: .