Objavljeno: 28. 09. 2021. , Ažurirano: 28. 09. 2021.

Vrijeme održavanja: 26.09.2021. - 10.10.2021.


I ove godine Županijska liga protiv raka – Split organizira u Hrvatskoj manifestaciju Think Pink – Race for the Cure, najveći svjetski događaj u borbi protiv raka dojke, koji traje od 26. rujna do 10. listopada. Ciljevi su ove globalne javnozdravstvene manifestacije smanjenje smrtnosti od raka dojke, promoviranje ranog otkrivanja bolesti, davanje potpore onima koji se liječe, kao i sjećanje na one koji su izgubili borbu. 

Zbog pandemije, Race for the Cure će ove, kao i prošle godine biti u virtualnom izdanju za cijelu Europu putem platforme www.raceforthecure.eu.

Utrka Think Pink je u Hrvatskoj prvi put održana 2019. godine, i to upravo u Splitu, u organizaciji Županijske lige protiv raka, udruge koja više od 50 godina radi na prevenciji i smanjenju smrtnosti od raka.

HGK – Županijska komora Split je od početka podržala ovu hvalevrijednu akciju, a ekipa ŽK Split i sudjelovala u prvoj hrvatskoj utrci. ŽK Split i ove godine poziva svoje članice, koje su u mogućnosti, da se odazovu ovoj globalnoj humanitarnoj priči.

"Društvena odgovornost je jako bitna. Žene su dijelom svih tvrtki i neka vaša tvrtka bude primjer kako mislite na svoje zaposlenice, ali i sve žene. Napravite svoj tim na www.raceforthecure.eu i pridružite se mnogim kompanijama diljem Europe koje su to već uradile. Pokažite da je pomoći izuzetno lako'', poruka je organizatora i ŽK Split.

Svi koji žele sudjelovati mogu se registrirati na platformi www.raceforthecure.eu te dobiti svoju majicu. Trčati ili šetati možete individualno u vašem kvartu, selu ili gradu, zajedno s prijateljima, obitelji, kolegama, susjedima i povezati se s tisućama ljudi širom Europe u najvećoj utrci/šetnji na svijetu. Fotografiju možete poslati organizatoru ili objaviti na društvenim mrežama uz hashtag #RFTC2021. Nakon registracije, svoje majice možete preuzeti u Županijskoj ligi protiv raka – Split.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Županijskoj ligi protiv raka – Split, tel. 021/556 - 476, e-mail: vinka@zlpr.hr.

Izvor: thinkpinkeurope.org