Objavljeno: 22. 08. 2016. , Ažurirano: 01. 09. 2016.

Vrijeme održavanja: 22.08.2016.


Ministarstvo poduzetništva i obrta u Županijskoj komori Split u utorak, 22. kolovoza, održalo je informativnu radionicu na kojoj je predstavljen E-impuls.

 

Za razliku od dosadašnjih sličnih programa za male i srednje poduzetnike koji su financirani iz državnog proračuna, sredstva za E-impuls u potpunosti su osigurana iz europskih strukturnih i i investicijskih fondova kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. i Europski fond za regionalni razvoj.

E-impuls je namijenjen poticanju početnih ulaganja povezanih s osnivanjem osnovne poslovne jedinice ili proširenjem kapaciteta postojeće poslovne jedinice u sektorima proizvodnje i proizvodnih usluga. Potpore u okviru ovog poziva namijenjene su pravnim ili fizičkim osobama koje se bave ekonomskom djelatnošću, a koje su, u skladu s definicijom, mikro i male tvrtke. Pojedinačna potpora male vrijednosti malim i mikro tvrtkama u programu E-impulsa kretat će se od 30.000 do 300.000 kuna, a ukupno raspoloživih je 250 milijuna kuna.

Sanja Fišer iz Ministarstva poduzetništva i obrta i Rade Dubreta iz agencije HAMAG BICRO pružili su sudionicima informativne radionice detaljne informacije o natječaju i natječajnoj proceduri te ih upoznali s postupkom prijave, prihvatljivošću projekata i prijavitelja, postupkom vrednovanja projektnih prijedloga, rokovima, procesom nabave i samom provedbom projekata. Na kraju informativne radionice voditeljica područnog ureda HBOR-a za Dalmaciju, Mira Krneta predstavila je kreditni program namijenjen predfinanciranju projekata za E-impuls.

Na radionici je sudjelovalo više od sto predstavnika tvrtki i ustanova s područja Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske te Zadarske županije.

S obzirom na brojna pitanja iz publike te upućenost u uvjete natječaja, mogu se očekivati brojne prijave projekata s područja dalmatinskih županija. Projektne prijave podnose se do 30. rujna.