Objavljeno: 08. 11. 2021. , Ažurirano: 08. 11. 2021.


Od 15. do 17. studenoga, s početkom u 9 sati, održavat će se u Učeničkom inkubatoru HGK – Županijske komore Split radionica za razvoj poduzetničkih i transverzalnih vještina učenika.

Radionica se održava u sklopu projekta Uspostava regionalnog centra kompetentnosti (RCK) u sektoru turizma i ugostiteljstva, u kojem je HGK – Županijska komora Split partner korisniku projekta Turističko-ugostiteljskoj školi u Splitu.

Trodnevnu edukaciju, u kojoj će sudjelovati 20 učenika splitske Turističko - ugostiteljske škole i Srednje škole ''Braća Radić'' iz Kaštel Štafilića, održat će predstavnici Synergia Consultinga.

Prvi dan radionice bit će posvećen razvoju poslovne ideje, od analize tržišta do poslovnog plana, drugi dan računovodstvenim i financijskim temama, a treći marketingu, s naglaskom na digitalni marketing.

Učenički inkubator, koji se nalazi u prizemlju zgrade HGK – Županijske komore Split, na adresi Obala Ante Trumbića 4, osnovan je u svibnju 2021. u sklopu projekta Uspostava RCK u sektoru turizma i ugostiteljstva. Cilj mu je razvoj poduzetničkih vještina i stjecanje osnovnih poduzetničkih znanja učenika turizma i ugostiteljstva, čemu je namijenjena i predstojeća radionica.