Učenici OŠ Spinut predstavili u ŽK Split svoje poduzetničke ideje

Vrijeme održavanja: 13.10.2016.

Učenici šestih i osmih razreda splitske Osnovne škole Spinut u pratnji svojih profesorica Marine Travnikar i Anamarije Sabatini posjetili su u četvrtak, 13. listopada, Županijsku komoru Split.

Pozdravila ih je predsjednica ŽK Split Katija Buličić, istaknuvši zadovoljstvo njihovim posjetom i upoznavši ih s više od dvjesto godina dugom tradicijom Komore u Splitu te s njenim glavnim aktivnostima.

Učenici su potom predstavili svoju ideju unapređenja turističke ponude u Splitu, razrađenu u sklopu nastave talijanskog i njemačkog jezika i projekta Jezici i poduzetništvo, kojemu je cilj razvijanje poduzetničkih kompetencija učenika te promicanje važnosti učenja stranih jezika. Razrednim timskim radom učenici su osmislili projekt putničke agencije naziva Kaleta te prodavaonice suvenira Tovar.

Nakon zanimljive prezentacije učeničkoga poduzetničkog projekta, Anja Banović iz ŽK Split pobliže ih je upoznala s poviješću, aktivnostima i uslugama Komore, a Nataša Bušić je povezala usluge koje Komora pruža poduzetnicima s predstavljenom, i dalje imaginarnom, učeničkom tvrtkom, kako bi na vlastitom primjeru razumjeli koja je uloga Komore u životu poduzetnika.

IMG_0716.jpg