Strukovna grupacija za informacijske tehnologije pri Županijskoj komori Split osnovana je 21. ožujka 2016. godine s ciljem zaštite zajedničkih interesa, unapređenja suradnje te pokretanja novih projekata, uz potporu HGK kao matične institucije. Riječ je o strukovnoj asocijaciji županijskih tvrtki registriranih za srodne djelatnosti koja je dio Udruženja za informacijske tehnologije koje djeluje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Kroz rad strukovne grupacije članice Hrvatske gospodarske komore u suradnji s predstavnicima znanstvene zajednice te relevantnih državnih, regionalnih i lokalnih institucija kreiraju poslovnu politiku i prilike radi poboljšanja poslovanja te poticanja razvitka županijskog gospodarstva. 

 strukovna grupacija za IT.jpg

Na sjednici su, jednoglasno, izabrani za predsjednika Grupacije Ante Matijaca iz tvrtke Innovatio Proficit d. o. o., Split a za zamjenika, Vedran Šabić iz tvrtke I.C.T. Consulting d. o. o., Trogir.

Uz izbor rukovodstva, jednoglasno je usvojen i Poslovnik Strukovne grupacije za informacijske tehnologije te Plan aktivnosti za 2016. godinu.

Mnoge IT tvrtke s područja Splitsko-dalmatinske županije još su jednom ukazale na važnost osnivanja ove strukovne grupacije s ciljem zaštite zajedničkih interesa i unapređenja suradnje te rada na zajedničkim projektima, uz potporu HGK kao matične institucije.