Vrijeme održavanja: 19.09.2019.

Simpozij o zelenoj gradnji GREEN TALKS – Održiva gradnja & nZEB', održat će se u Splitu u četvrtak, 19. rujna, od 11 do 15 sati, na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, na adresi Ruđera Boškovića 32.

HGK – Županijska komora Split partner je ovog simpozija koji organizira Hrvatski savjet za zelenu gradnju. Već deset godina Hrvatski savjet za zelenu gradnju, u suradnji sa ŽK Split te svojim članovima i partnerima, aktivno promiče održivu gradnju u Hrvatskoj, a dio toga je zakonski reguliran kroz nZEB – Zgrade gotovo nulte potrošnje energije.

Bit će riječi o nZEB-u, početku obveze primjene standarda nZEB te o projektiranju i izvođenju projekata nZEB-a , financiranju i provedbi energetske obnove zgrada, kao i primjerima rješenja i tehnologija za primjenu u nZEB i energetskim obnovama.

Dodatno, posebna pozornost bit će posvećena i BIM-u (building information modeling), odnosno metodologiji koja se oslanja na inteligentan, podatcima bogat model kao temelj za projektiranje, simulaciju i suradnju tijekom svih faza projekta, ali i o predstavljanju aktivnosti projekta FEEDSCHOOLS (Financing Environment and Energy Efficiency Development in Schools).

Simpozij je namijenjen ponajprije arhitektima, projektantima, inženjerima građevinarstva, strojarstva i elektrotehnike te stručnjacima iz područja energetske učinkovitosti, ali i ostaloj zainteresiranoj javnost i građanstvu.

Sudjelovanje je besplatno za sve sudionike.

Program simpozija nalazi se ovdje, gdje je moguće pronaći i prijavnicu, a više informacija ovdje.