Objavljeno: 28. 09. 2021. , Ažurirano: 28. 09. 2021.

Vrijeme održavanja: 06.10.2021.


HGK – Županijska komora Split i Centar za certificiranje halal kvalitete organiziraju seminar Uspješnost primjene halal certifikata na međunarodnom tržištu, koji će se održati u srijedu, 6. listopada, u 11 sati, u Županijskoj komori Split, Obala Ante Trumbića 4. 

Seminar je namijenjen proizvođačima, hotelijerima, ugostiteljima, turističkim agencijama, turističkoj zajednici, znanstvenoj i akademskoj zajednici te medijima.

U sklopu seminara bit će predstavljena knjiga "Halal – standard po mjeri čovjeka" autora Aldina Dugonjića, rukovoditelja Centra. U knjizi se pojašnjava pojam halala te daju praktični primjeri s tržišta prehrane, kozmetike, turizma i ugostiteljstva. Knjiga pruža odgovore na brojna pitanja vezana za ulogu halala u certificiranju i standardizaciji, razvoj halal tržišta, utjecaj halala na razvoj gospodarstva te njegov doprinos izvozu i turizmu.

Predviđeno je i da svoja iskustvima sa sudionicima seminara podijeli i jedan od certificiranih proizvođača.

Sudjelovanje je besplatno, uz obaveznu prijavu putem online obrasca u nastavku, a broj polaznika je, zbog epidemioloških razloga, ograničen. Rok prijave je utorak, 5. listopada, do 16 sati.

Za više informacija možete se obratiti u ŽK Split Nataši Bušić (e-mail: nbusic@hgk.hr, tel. 021/321-118).