Izvor: digitalnakomora.hr

Registrirajte se besplatno i koristite usluge Digitalne komore


Objavljeno: 18. 12. 2020. , Ažurirano: 18. 12. 2020.


DK.pngDigitalna komora

Hrvatska gospodarska komora digitalizirala je poslovanje putem komunikacijske platforme za poslovne subjekte, javnu upravu i građane, jednostavnog naziva – Digitalna komora. 

Portal poduzetnicima olakšava obavljanje pojedinih poslova za koje su prije morali i više puta osobno dolaziti, smanjuje papirologiju i štedi vrijeme i novac. Korisnicima je na raspolaganju ukupno osam e-usluga: e-članice, e-financiranje, e-javne ovlasti, e-gospodarske informacije, e-učenje, e-zakonodavstvo, e-sajmovi i promocije te e-pokreni poslovanje.

''Željeli smo da naše usluge budu pristupačnije članicama što se pokazalo izuzetno korisno u aktualnoj situaciji. Ovom platformom komunikacija s članicama bitno je ubrzana, digitalizirano je izdavanje dokumenata za javne ovlasti te je, između ostalog, omogućeno aktivnije sudjelovanje gospodarstvenika u kreiranju i promjeni zakonodavnog i regulatornog okvira, kvalitetnija promocija njihovih proizvoda i usluga, a dostupnije su postale poslovne i informacije o potencijalnim izvorima financiranja'', poručuju iz HGK – Županijske komore Split.

Poslovne i gospodarske informacije, prijave na sajmove i edukacije, informacije o javnim natječajima, o poslovnim subjektima i djelatnostima te pokazateljima njihova poslovanja, zakonska regulativa, ekonomski pokazatelji na razini Hrvatske i županija - dostupno je u svega nekoliko klikova mišem.

Za one koji su na početku poslovnog puta, usluga e-pokreni poslovanje pruža uvid u ključne informacije potrebne za uspješno pokretanje, vođenje i financiranje vlastitog poslovanja. Moguće je izraditi vlastiti poslovni plan ili se povezati s drugim poduzetnicima. 

Javne ovlasti HGK, poput izdavanja ATA karneta, prometnih dozvola, potvrda o podrijetlu robe, provođenje stručnog ispita za agenta posredovanja u prometu nekretnina i dr., sada su dostupne digitalno u sklopu usluge e-javne ovlasti, a vrlo brzo će biti isključivo u digitalnom obliku.

HGK – Županijska komora Split podsjeća i ovim putem svoje članice, ali i ostale zainteresirane, da se registriraju na portal digitalnakomora.hr. Registracija i korištenje podataka s portala potpuno su besplatni. Korisnik portala može postati svaka bilo fizička bilo pravna osoba, s razlikom da korisnici koji su prijavljeni kao zaposlenici poslovnog subjekta imaju na raspolaganju širi set informacija.

Želite li se dodatno informirati o Digitalnoj komori ili na brz i jednostavan način prijaviti, obratite se direktno u Županijsku komoru Split, na tel. 321-151 ili na e-mail: dsoric@hgk.hr.