Objavljeno: 01. 07. 2016. , Ažurirano: 01. 09. 2016.

Vrijeme održavanja: 07.07.2016.


U četvrtak, 7. srpnja, u 9 sati i 30 minuta u Županijskoj komori Split održat će se Adriatic+ radionica u organizaciji Instituta za oceanografiju i ribarstvo Split a u sklopu IPA Adriatic prekograničnog programa.

Teme radionice su projekti Adriatic+ i BALMAS. Projekt BALMAS (Ballast water management system for Adriatic Sea protection) je projekt koji se svojim aktivnostima naslanja na učinkovitu primjenu Ballast water management konvencije na Jadranu, a ujedno nastoji smanjiti rizik od unosa štetnih morskih organizama i patogena. Projekt ima za cilj uvođenje jedinstvenog sustava upravljanja balastnim vodama u svim jadranskim lukama, a financira se u okviru IPA ADRIATIC programa (više na http://www.balmas.eu/).

Radionica će obuhvatiti teme Projekt BALMAS - Nulto stanje bioloških zajednica u hrvatskim lukama: autohtone zajednice, unešene vrste i HAOP te Promet, kontrola i upravljanje balastnim vodama brodova, a završit će okruglim stolom Upravljanje i kontrola balastnih voda u Jadranu – izazovi i perspektive.

Program radionice nalazi se u pratećim dokumentima.

Više informacija i prijava na poveznici.