Objavljeno: 15. 10. 2021. , Ažurirano: 25. 10. 2021.

Vrijeme održavanja: 26.10.2021.


U utorak, 26. listopada, u 13 sati, održat će se webinar o poučavanju naučnika u radionici obrtnika ili poduzetnika.

Što je licencija za naučnike, kako se izdaje, gdje i na koji način se polaže majstorski ispit, kakav je ispit o osnovnim znanjima o poučavanju učenika na naukovanju, koja je uloga Državnog inspektorata u izdavanju licencije za naukovanje, neka su od pitanja na koja će ovaj webinar dati odgovore.

Svrha webinara je informiranje o svim značajnim temama koje se odnose na poučavanje naučnika u radionici obrtnika ili poduzetnika. Objasnit će se svi postupci koji se tiču izdavanja licencije za naukovanje, polaganje majstorskog ispita i ispita osnovna znanja o poučavanju učenika na naukovanju.

Kako je dio procesa kod licenciranja i uvid Državnog inspektorata u radionicu, na webinaru će sudjelovati voditeljica službe Odjela za zaštitu na radu iz Splita Emanuela Dadić. Ovo će također biti i jedinstvena prilika za upoznavanje sa svim segmentima iz Zaštite na radu i potrebnoj dokumentaciji.

Prijave se obavljaju na e-mail adresu ok.split@hok.hr, a trebaju sadržavati sljedeće podatke:

  • ime i prezime
  • broj mobitela
  • e-mail. 

Rok za prijave je nedjelja, 24. listopada.

Svi prijavljeni će prije početka radionice na e-mail dobiti link putem kojeg će se moći uključiti u webinar na aplikaciji MS Teams. Okvirno trajanje je 90 minuta.

Webinar organiziraju Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske i Zadarske županije. 

Kontakt osoba u Obrtničkoj komori Splitsko-dalmatinske županije je Elizabeta Bego, savjetnica za strukovno obrazovanje, tel. 021/470-464.